Betalen Marrakech

Meer over Betalen Marrakech

De muntsoort van Marokko is de Dirham. Voor één dollar krijg je 10 Dirham terug. Voor één euro krijg je ongeveer 12 Dirham. Er zijn bankbiljetten van 5, 10, 50 en 100 Dirham. Er zijn ook munten. Deze gaan vanaf 1, 2, 5, 10, 20 en 50 Dirham. In Marrakech kun je pinnen maar het kan zo zijn dat een pinautomaat niet werkt.

Hoe kun je betalen?

Nog steeds zijn er vele winkels die hun prijzen aangeven in de Franse Franc. Dat is erg verwarrend. Wil je iets kopen dan moet je vragen hoeveel Dirham je moet betalen. Met de bekende creditcards kun je betalen bij de grote tankstations, de betere hotels en de grotere restaurants. Ook travellercheques worden geaccepteerd. Vrijwel alle banken willen je geld omwisselen. Wil je een travellercheque omwisselen dan moet je je paspoort laten zien. Wat de banken betreft zit er geen verschil in de wisselkoersen. Je kunt geld wisselen op de zwarte markt maar dat kun je maar beter niet doen. Het grote voordeel is namelijk dat de staat de wisselkoers vaststelt en daar moeten de banken, de wisselkantoren en hotels zich aan houden. Zo krijg je dus overal in principe dezelfde koers. Wel moet je wat betalen voor de bankkosten.

Openingstijden van banken en winkels

De zaterdag en de zondag zijn rustdagen dus de banken en winkels zijn dan gesloten. De banken gaan open om 08:15 uur en sluiten om 11:45 uur. In de middag weer open om 14:15 uur om de dag definitief te sluiten om 16:30 uur. De winkels hebben iets andere tijden. Open om 09:30 uur tot 12:00 uur. In de middag gaan de deuren weer open om 15:00 uur en weer dicht om 19:30 uur. In de hete zomerperiode en tijdens de Ramadan gaat het hele bank- en winkelgebeuren een stuk trager. Gemiddeld gaat alles open om 09:30 uur tot 15:00 uur. Houd hier rekening mee!

Huis kopen in Marrakech

Huis kopen in Marrakech Stel, je wilt een huis kopen, hoe gaat dan één en ander in zijn werk?
Bij het aanvragen van een hypotheek zijn de volgende documenten nodig:
-Een kopie van je paspoort.
-Een werkgeversverklaring.
-Loonbriefjes van het afgelopen half jaar.
-Bankafschriften van het afgelopen half jaar.

Eventueel kan worden gevraagd:
-Je belastingaangifte van de afgelopen 3 jaar.
-Schuldenopgave dus hypotheekschuld met eventuele andere schulden.
-De overdrachtsakte van je huis in Nederland.

Tip

Natuurlijk komt er veel meer bij kijken. Laat je eerst goed voorlichten en zorg dat je in zee gaat met personen die je kunt vertrouwen. Wonen in deze heerlijke stad is wel geweldig hoor!