Plattegrond Marrakech

Meer over Plattegrond Marrakech

Inleiding

Natuurlijk heeft zo`n geweldige én grote stad veel wijken, pleinen, parken en zo meer. Hieronder een korte beschrijving van de voornaamsten.

Medina

Dat betekent oude stad en Marrakech heeft de grootste medina van heel Marokko. De oude stad is helemaal omgeven door stadsmuren met een totale lengte van bijna 20 kilometer. Andere kenmerken van de stadsmuren zijn dat deze op sommige plaatsen wel 2 meter dik zijn en 9 meter hoog. Midden in de medina ligt het grote plein en erg bekend bij de toeristen, het Djaama el- Fna plein. Elke avond staat dit plein bol van eetkraampjes, slangenbezweerders, verhalenvertellers, acrobaten en nog veel meer. Het is dan ook echt een waar spektakelstuk dat je niet mag missen tijdens je bezoek in Marrakech! Binnen de stadsmuren staat ook de mooiste en grootste moskee, de Koutoubia en kenmerkend is de vierkante minaret. Deze minaret is 70 meter hoog en is hét symbool van de stad.

Plein

Dat is uiteraard het befaamde Djaama el- Fna plein. Een toeristentrekkers plein van de eerste orde! Dag en nacht is er wel wat te beleven!

Riad

Riad is een oud traditioneel huis waar vroeger de rijke mensen in woonden. De meeste riads liggen in de medina dus in het oude stadsgedeelte. De kamers liggen rondom de binnenplaats waar meestal een fontein staat. In de loop der jaren zijn de riads gemoderniseerd en het zijn kleine paleizen geworden die te huur zijn.

Wijken

Gueliz en Hivernage zijn twee moderne nieuwe wijken die grenzen aan de medina. Kenmerken van deze twee wijken zijn de betere restaurants, de brede schitterende boulevards en de duurste kledingwinkels. Verder tref je de mooiste parken en de meest schitterende tuinen aan. Het zijn dus de meest luxe wijken van de stad.
Palmeraie is een erg beroemde en voorname wijk. Ligt op ongeveer 10 kilometer van de medina af. In deze wijk vind je de meest dure hotels.
Mellah is een joodse wijk. In de jaren 1960 woonden er nog zo`n 35.000 joden. Bijna allemaal zijn ze vertrokken naar andere steden. Nu wonen er hoofdzakelijk moslims. In de wijk wonen de armste mensen van Marrakech en het is niet verstandig om daar in de nacht alleen rond te lopen.

Parken

Koutoubia Moskee Park is een park waar je heel goed kunt bijkomen van een drukke dag in een drukke stad. Niet alleen de lokale bevolking is hier aanwezig maar vooral veel toeristen.

Paleizen

Het El Badi paleis is gebouwd op het einde van de zestiende eeuw. Alleen de duurste en beste materialen werden gebruikt. Honderd jaar later werd het weer afgebroken en de restanten zijn nog steeds te zien.
Dar Si-Saïd is een paleis uit de negentiende eeuw en doet nu dienst als museum.
Het Bahia paleis stamt ook uit de negentiende eeuw. Ook gedeeltelijk ingericht als museum maar ook als ontvangstzaal.

Tuinen

Majorelle Tuin is een botanische tuin. Wat je hier ziet zal je stoutste verwachtingen veruit overtreffen. Meer dan 1800 soorten cactussen, meer dan 400 soorten palmen. Een stukje paradijs op aarde mag je wel zeggen. Moet je gezien hebben!
La Palmeraie is een palmentuin met meer dan 150.000 palmen! Bijna onvoorstelbaar en bijna onvoorstelbaar mooi! In deze tuin vind je prachtige hotels, golfbanen en villa`s.
Al Menara heeft een oppervlakte van ruim 90 hectaren. Je ziet tijdens je wandeling veel fruitbomen, veel olijfbomen en natuurlijk veel palmbomen. In het midden zie je een vijver en daarop staat een paviljoen. De vijver heeft de vorm van een rechthoek en diende vroeger als waterreservoir.

Moskeeën

De grootste moskee in de Medina is de Ali ben Youssef moskee. Deze sultan bouwde deze moskee in de twaalfde eeuw. De Koutoubia moskee stamt uit 1147. Gebouwd door de Almohaden. Toch werd de moskee helemaal afgebroken omdat het niet helemaal goed zou zijn gericht naar mekka. Wat je nu ziet is de moskee uit 1199.