Taxi Marrakech

Meer over Taxi Marrakech

Taxi`s rijden er genoeg van in de stad. Zij zijn allen herkenbaar aan de beige kleur. De meeste taxi`s zijn niet zo groot en daardoor zijn zij erg praktisch en slingeren overal tussendoor. In het algemeen zetten de taxichauffeurs hun taximeters niet aan. Dat geldt vooral voor de ritten naar en vanaf het vliegveld. Dat houdt in dat je lekker kunt afdingen. De chauffeurs praten alleen maar Frans dus dat kan een probleem worden.

Soorten

Er zijn twee soorten taxi`s in de stad. De kleine gele taxi en de grotere taxi ofwel de Petit Taxi en de Grand Taxi. De kleine taxi is uitsluitend voor in de stad en vervoert, buiten de chauffeur, maximaal drie personen. De grote taxi rijdt uitsluitend richting buiten de stad. De grote taxi is over het algemeen wat duurder maar je kunt er ook meer bagage in kwijt.

Prijs naar of vanaf de luchthaven

Voor zo`n rit betaal je ongeveer 50 Dirham. Dat komt overeen met ongeveer 5 euro. Vanuit je hotel wil het personeel graag een taxi voor je regelen. Daar moet je wel wat voor betalen. Je kunt ook naar een standplaats gaan.

Andere ritten

De meeste andere ritten in de stad en afhankelijk van het aantal kilometer, tussen de 10 en 15 Dirham. Na acht uur `s avonds betaal je bijna de helft meer maar dan is het nog relatief erg goedkoop.

Standplaatsen

Die zijn te vinden bij het vliegveld natuurlijk maar ook bij het busstation. Er zijn verder standplaatsen voor diverse hotels.