Vliegvelden Marrakech

Meer over Vliegvelden Marrakech

De naam van de luchthaven van Marrakech is Menara. Het ligt vlakbij de stad en binnen een kwartier ben je in het centrum of op het vliegveld vanaf het centrum. Er is één baan met een lengte van 3100 meter en 45 meter breed en dat wil zeggen dat ook een Boeing 747 hier kan landen en opstijgen. Het is een internationaal vliegveld. Er komen vluchten aan uit Europa en uit het Midden-Oosten. Daarnaast nog binnenlandse vluchten vanuit Casablanca en Agadir. Het vliegveld wordt beheerd door staatsbedrijf ONDA.

Parkeerruimte en meer

Op het vliegveld is ruimte voor vier toestellen type Boeing 747 en veertien toestellen type Boeing 737. Het aantal vliegbewegingen is ongeveer 28.000 op jaarbasis. Dat houdt in dat het aantal passagiers per jaar op ruim 3,2 miljoen ligt. Het aantal tonnen vracht ligt op 1500. Er zijn twee terminals aanwezig waarvan terminal 1 onlangs geheel is opgeknapt. Uiteraard zijn er enkele autoverhuurbedrijven. In beide terminals zijn wisselkantoren. Honger en dorst kunnen gestild worden in het restaurant en in de bar. Ook zijn er diverse snackbars. Moet je toch wachten op je vlucht dan kun je de tijd doden met winkelen. Er zijn diverse duty-free winkels, een cadeauwinkel en zelfs een bloemist. Verder is er de mogelijkheid om je mail te checken. Op het vliegveld zelf zijn geen hotels.

Vliegmaatschappijen

Luchtvaartbedrijven die Menara regelmatig aandoen zijn Air France, Iberia, Transavia, Ryanair en natuurlijk Royal Air Maroc.