Weer Marrakech

Meer over Weer Marrakech

Marokko ligt in het noordwesten van Afrika. Het land heeft diverse klimaatsoorten. In het Atlasgebergte kun je skiën, in het zuiden is de alles verschroeiende hitte van de Sahara woestijn. De kust is bijna 1500 kilometer lang. Daar liggen natuurlijk de vele badplaatsen. Marrakech is een stad die zich ongeveer midden in Marokko bevindt. De zee ligt op pak weg 130 kilometer afstand dus van een strandleven is hier geen sprake. Toch is de stad een echt toeristisch oord en dat komt mede door het best wel prettige landklimaat.

Landklimaat

Marrakech heeft een landklimaat al zou je dat niet direct zeggen. Een landklimaat staat voor een zomer waarin het heet tot snikheet kan worden. De winter is aardig vochtig en het kan ook wel erg koud worden.

Zomertemperatuur

De hoogste zomertemperatuur komt in juli. Het dan tegelijkertijd de droogste en warmste maand. Het kwik kan dan wel stijgen tot boven de 40 graden. Dat wordt mede veroorzaakt door de chergui. De chergui is een erg hete saharawind.

Wintertemperatuur

De winterperiode loopt in Marrakech vanaf november tot maart. Een ideale temperatuur van 20 graden is dan aanwezig en kan zelfs oplopen tot 30 graden! Van een winter kun je eigenlijk niet spreken.

Zonuren en neerslag

En die zonuren zijn in juni en juli het meest namelijk 11 uur per dag. De minste zonuren tref je aan in de maanden november tot en met februari. De minste neerslag valt in de maanden juni, juli en augustus. De meeste neerslag kom je tegen in november en januari.

Aanbevolen reistijd

Deze tijd is voor een ieder anders. Kun je niet tegen extreme hitte dan kun je het beste de stad bezoeken in november tot en met februari. Ben je wel wat gewend wat zeer hoge temperaturen betreft dan zijn de maanden juni, juli en augustus voor jou de meest geschikte periode. Toch is de hoge temperatuur best wel uit te houden en dat komt door de lage luchtvochtigheid. Dus in Marrakech is het zelden of nooit broeierig of drukkend.