Nyhaven

Informatie Nyhaven

Nyhaven, de naamt zegt het eigenlijk al , is de oude haven van Kopenhagen. Honderden jaren lang was deze haven een verzamelplek voor stoere zeemannen, zingende hoeren en louche tattooshops. Pas in de jaren 70 van de vorige eeuw veranderde Nyhaven tot wat zij nus is: een heerlijke wandelplek boordevol met sfeervolle restaurants en barretjes. Het wil echter niet zeggen dat u niets meer van de oude sfeer kan proeven. Het kanaal waaraan Nyhaven ligt is gegraven in de 17e eeuw. Daarnaast is de haven zelf natuurlijk ook nog oud. De 18e eeuwse huizen die overal staan zijn daar wellicht het beste bewijs voor. Let eens op de leuke kleuren die de huizen hebben.

Hans Christian Andersen
Vooral tijdens de zomermaanden kunt u hier genieten op een van de vele terrassen. De Denen doen het zelf en waarom u dus ook niet. Neem een lekkere sandwich waar de stad zo bekend om staat en drink er een heerlijk koud biertje bij. En wanneer u echt iets historisch wilt zien zoek dan het huis van Hans Christiaan Andersen eens op. Op Nyhaven 20 schreef de Deen zijn beroemde sprookje. Hij bleef trouwens geruime tijd in Nyhavnn wonen. En ook de oude tattooshops zijn nog wel te vinden in Nyhavnn. Net zoals de echte zeemansbarren zijn ze een beetje verdrongen door de vele restaurants en barretjes. Maar wanneer u besluit om een dagje wat te slenteren door de oude haven dan komt u vast wel zo’n kroeg of tattooshop tegen. Het drukke gedeelte van Nyhavnn ligt overigens aan de noordzijde van het kanaal. De zon schijnt er ook wat meer. Wilt u het wat rustiger aan doen dan moet u de zuidkant van Nyhavnn bezoeken. Daar staan de meeste oude herenhuizen. U kunt er wat snuffelen in antiekwinkels en er zijn verschillende zeer goede restaurants.

Nyhavn begint aan Kongens Nytorv en loopt door tot aan de zeehaven. Heeft u zin in een klein boottochtje dan is dat dus mogelijk in Nyhavn.

Toon op kaart
Algemene informatie