Englischer Garten

Informatie Englischer Garten

De Englischer Garten is het groene hart van München en een van de grootste stadsparken in de wereld. Het zou zelfs groter zijn dan Central Park in New York. Dit is de plek waar de bevolking van München gaat wandelen of paardrijden om even helemaal tot rust te komen.

De Englischer Garten dankt haar naam aan de stijl waarin het park is aangelegd. Het park is ingericht naar het voorbeeld van de informele Engelse landschapstuinen uit de achttiende en het begin van de negentiende eeuw. Romantische, parkachtige landschappen en onverwachte doorkijkjes waren in die tijd in de mode.

In het park is een flink aantal bezienswaardigheden te vinden. Leuk is bijvoorbeeld het Japanisches Teehaus, dat in het zuiden van het park staat. Vlakbij het Japanisches Teehaus vind je de Schönfeldwiese, die er vooral om bekend staat dat je er al sinds 1960 naakt mag zonnen. Bij het begin van de kunstmatige rivier die door het park stroomt, is een grote golf, die door de inwoners van München gebruikt wordt om op te surfen. De Chinesischer Turm, middenin de Englischer Garten, staat vooral bekend om de enorme Biergarten rond de toren.

Toon op kaart
Algemene informatie