Frauenkirche

Informatie Frauenkirche

Als je in München ansichtkaarten koopt, is de kans groot dat er een afbeelding van de Frauenkirche op staat. Sinds de vijftiende eeuw (de Frauenkirche werd ingewijd in 1498) heeft de kerk met haar twee karakteristieke torens altijd het gezicht van de stad bepaald. ’s Avonds wordt de façade van het gebouw prachtig verlicht.

Of het interieur van de kerk mooi is, is onderwerp van discussie. Er zijn nogal wat mensen die de kerk van binnen te donker vinden. In het kerkgebouw zijn kunstwerken uit de veertiende tot en met de achttiende eeuw te zien. De glas-in-loodramen en het imposante grafmonument van Lodewijk IV zijn de moeite van een bezoekje zeker waard. Een leuke bezienswaardigheid in de kerk is verder de ‘Teufelstritt’, de ‘voetstap van de duivel’. Het gaat om een vloertegel, waarin een voetafdruk met een staartje te zien is. Het verhaal gaat dat de duivel vanaf deze plek de pasgebouwde kerk heeft bezichtigd.

De twee torens van de kerk zijn negenennegentig meter hoog. In de zuidelijke toren zit een lift, en vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over het centrum van München.

Toon op kaart
Algemene informatie