Arc de triomphe

Informatie Arc de triomphe

De Arc de Triomphe betekent vertaald: "triomfboog". Het is een Nationaal monument van 51 meter hoog en 45 meter breed. Het is gebouwd naar het ontwerp van Jean-Francois Chalgrin die geïnspireerd werd door de Romeinse Ark van Titus. In 1806 werd begonnen met de bouw, direct na de overwinningen van Napoleon I in Austerlitz in 1805 om deze man te eren. De bouw liet op zich wachten, maar in 1936 is het werk voltooid. Het oponthoud had te maken met de dood van de architect in 1811 en de militaire tegenslagen van Napoleon.

In de Arc deTriomphe bevindt zich een gedraaide trap met 284 treden en een lift. Bovenin de Arc de Triomphe wordt men getrakteerd op een adembenemend uitzicht over de Champs-Elysées. In de binnenzijde van de boog zijn namen gegraveerd van 558 belangrijke generaals. Bekende Franse beeldhouwers hebben iconografische reliëfs gemaakt van heroïsche Fransen tegenover Germanen. Sinds 1919 is de Arc de Triomphe een Nationaal monument ter nagedachtenis van de niet geïdentificeerde slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog. Hiertoe is het graf van de onbekende soldaat geplaatst onder de boog. Naast het graf brandt het eeuwige vuur om de niet geïdentificeerde slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog te herdenken.

De Arc de Triomphe staat op de Place Charles de Gaulle. Men kan via een ondergrondse gang onder het drukke verkeersplein de Arc de Triomphe bezoeken.

Toon op kaart
Algemene informatie