Bois de Boulogne

Informatie Bois de Boulogne

Het Bois de Boulogne is het bekende park van Parijs. Het park ligt nabij Boulogne-Billancourt, een voorstad van Parijs en in het 16e arrondissement van Parijs. Tot de veertiende eeuw heette het Bois van Rouvray. Het bos was destijds groter en er stonden veel kloosters. Het bos heeft een rijke geschiedenis doorgemaakt. In 1852 werd het bos aan Parijs verkocht. Het bos werd onder handen genomen door stadsarchitect Haussmann, die het park transformeerde tot hoe het er tegenwoordig nog uitziet.

Het bos heeft een dichte begroeiing. Er groeien eiken, kersenbomen, johannesbroodbomen, beuken, cederbomen en kastanjebomen. Er is 35 kilometer voetpad aangelegd, 8 kilometer fietspad en 29 kilometer rijparcours. In het park is een rosarium en een dierentuin gevestigd. Verder herbergt het park een camping, paardenrenbaan (l’Hippodrome d’Auteuil), siertuin (Les Serre d’Auteuil) en de tennisbanen van Roland Garros. Voor de musealiefhebber is er het Musée des Arts et Traditions Populaires, een museum van de volkskunst.

Het park is zo groot dat het bijna onmogelijk is om het in een paar dagen goed te verkennen. In de avond of ’s nachts is het niet meer zo veilig in het bos. Het park is ’s nachts een tippelzone voor travestieten en transseksuelen.

Toon op kaart
Algemene informatie