De Eiffeltoren

Informatie De Eiffeltoren

De Eiffeltoren is het meest opmerkelijke en meest bezochte monument van Parijs. De Eiffeltoren is genoemd naar de ontwerper, Gustave Eiffel (1832-1923). De stalen toren wordt beschouwd als een technisch hoogstandje van de bouwkunst uit de 19e eeuw. De Parijse bevolking was in eerste instantie helemaal niet blij met het metalen gevaarte. Nu staat het monument echter symbool voor Parijs en trekt het jaarlijks 6 miljoen bezoekers.

Op het eerste platform van de Eiffeltoren kun je een expositie bezoeken met foto’s, schilderijen en informatie. Je kunt met de lift naar de top van de Eiffeltoren gaan en met een trap naar het tweede platform. Op het tweede platform kun je een korte film over de bouw van de toren zien. Men kan er uitleg krijgen over de werking van de liften. Je kunt er teerecht bij 3 souvenirwinkels. Voor een maaltijd is er een restaurant en voor de kleine trek een snackbar. Op de top van de Eiffeltoren bevindt zich het kantoor van de ontwerper. Beide platforms bieden een uniek uitzicht over Parijs.

Voor een bezoek aan de Eiffeltoren neem je het beste de metro en stap je uit bij metrostation Champs de mars - Tour Eiffel.

Toon op kaart
Algemene informatie