Ferio de Julio

Informatie Ferio de Julio

Ferio de Julio ( de Beurs van Juli) is niet echt één traditioneel feest. Het is eerder een pakket van verschillende culturele evenementen die de hele maand juli beslaat, wanneer de meeste mensen vakantie hebben. Op het programma staan concerten, theater, sportevenementen, een openluchtbioscoop en stierengevechten.

Maar het hoogtepunt en tevens afsluiting van de Feria de Julio in Valencia is het bloemengevecht oftewel ‘la Batalla de los Flores’. La Batalla de los flores is ter ere van het begin van de zomer. Bloemen vormen naast de paella, keramiek en muziek, een belangrijk deel van de Valenciaanse cultuur. De Valencianen noemen Valencia soms de stad van muziek, licht en de bloemen. Het is dan niet zo verwonderlijk dat de Valencianen elke gelegenheid aangrijpen om hun stad met bloemen te decoreren.

Maar met het bloemengevecht pakken de Valencianen pas echt goed uit. Het feest begint met een optocht met praalwagens waarop gigantische objecten staan die geheel van bloemen gemaakt zijn en elke bloemenpraalwagen heeft zijn eigen thema. Na de optocht barst het bloemengevecht los. Op de praalwagens staan manden vol bloemen en ook het publiek is tot de tanden toe gewapend met bloemen. Iedereen bekogelt elkaar met bloemen zodat er een regen van bloemen valt die de hele stad verandert in een bloemenzee… ‘’La Batalla de los Flores’’ is één van de top evenementen in Valencia!

Waar:Paseo Alameda
Wanneer: Jaarlijks op 22 juli

Datum evenement Ferio de Julio:
01-06-2011 t/m 01-31-2011

Toon op kaart
Algemene informatie