Het Anne Frankhuis

Informatie Het Anne Frankhuis

Het is 6 juli 1942, de Tweede Wereldoorlog is ook in Nederland in volle gang. Het dertienjarige meisje Anne Frank is gedwongen samen met haar Joodse familieleden onder te duiken in het zogenaamde Achterhuis aan de Prinsengracht. Zij besluit een dagboek bij te houden om haar belevenissen als jonge onderduikster te kunnen opschrijven. Eeuwen later, jaren nadat Anne in 1945 om het leven kwam in het concentratiekamp Bergen-Belsen, is het dagboek van Anne Frank één van de meest gelezen boeken van de wereld.

In 1960 werd het huis aan Prinsengracht 263-265 opengesteld voor het publiek onder de naam 'Het Anne Frankhuis'. In het Anne Frankhuis kunt u zien onder welke omstandigheden Anne en de overige onderduikers jarenlang in het Achterhuis geleefd hebben. Het Achterhuis maakte deel uit van een groot kantorenpand, waar Opekta en Pectacon, de bedrijven van van Anne's vader (Otto Frank), gevestigd zaten. Om in het Achterhuis te komen moest men door een grote grijze deur die verborgen zat achter een grote archiefkast. Sinds de opening van het Anne Frankhuis in 1960 is er veel gerestaureerd en verbeterd aan het museum. Men heeft getracht het Achterhuis zo goed mogelijk in zijn originele staat te behouden. Door de jaren heen is Anne Frank symbool gaan staan voor het lot dat miljoenen Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergingen. Het Anne Frankhuis wordt jaarlijks door meer dan één miljoen mensen bezocht en is van grote monumentale waarde.

Van 15 maart tot 15 september is het Anne Frankhuis iedere dag van de week – dus ook zondag – geopend van 9.00 uur tot 21.00 uur 's avonds. Op zaterdag is het museum zelfs tot 22.00 uur geopend. In de maanden juli en augustus is het Anne Frankhuis echter iedere dag open van 9.00 uur tot 21.00 uur. In het najaar en in de winter (15 september tot 14 maart)kunt u het Anne Frankhuis bezoeken van 9.00 uur tot 19.00 uur.

Een bezoek aan het achterhuis duurt ongeveer 1 uur. In Het Anne Frankhuis worden helaas geen rondleidingen gegeven; u krijgt echter bij binnenkomst een folder met informatie over het museum. De kosten voor een bezoek aan het Anne Frankhuis bedragen €7,50 voor personen van 18 jaar en ouder. Kinderen van 10-17 jaar en bezoekers die in het bezit zijn van een CJP- of Stadspas betalen €3,50 entreegeld. Kinderen tot 9 jaar mogen gratis naar binnen. Let op: uw museumkaart is niet geldig in het Anne Frankhuis. U kunt uw entreegeld betalen met contant geld, pinpas of creditcard (meer over betalen in Amsterdam kunt u lezen onder het kopje 'Betalen in Amsterdam').

Toon op kaart
Algemene informatie