Betalen Bilbao

Meer over Betalen Bilbao

Ook in Spanje betaald men sinds 2002 met de euro (EUR). Wanneer u een stedentrip Bilbao gaat maken, is het dan ook niet nodig om geld te wisselen. De prijzen in Bilbao zijn ongeveer gelijk aan de prijzen die wij in Nederland gewend zijn. Het kan echter voorkomen dat u vanwege het toerisme iets meer betaald, maar over het algemeen is het prijsniveau gelijk aan Nederland.

Betaalmogelijkheden

U kunt in Bilbao overal uiteraard met cash betalen, maar pinnen is ook mogelijk. Er zijn overal wel pinautomaten te vinden, dus mocht u in een winkel niet kunnen pinnen dan is de pinautomaat nooit ver. Bovendien kunt u in de grotere winkels, restaurants, tankstations en hotels ook betalen met uw creditcard. Let u er op, dat wanneer u met uw creditcard betaald, u ook altijd transactiekosten betaald. Het is dan ook af te raden om continu met uw creditcard te betalen aangezien u dan ook elke keer transactiekosten betaald. Houdt u altijd wat contant geld op zak, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Mocht u uw pas kwijt zijn of is deze gestolen, dan belt u naar uw bank en wordt de pas geblokkeerd. Neem dit nummer altijd mee en bewaar dit op een plaats waar u het niet kwijt kunt raken.

Fooien en BTW

Wanneer u uit eten gaat, dan moet u er rekening mee houden dat de prijzen die op de kaart staan exclusief BTW zijn. Er komt nog zeven procent op dit bedrag en dit geeft de prijs voor u. In Bilbao is het gebruikelijk om een fooi te geven, tenzij u niet tevreden bent over de aan u geleverde service. De fooi is meestal rond de vijf tot zeven procent van het totaalbedrag, met een afronding naar boven.

Openingstijden financiële instellingen

De banken in Bilbao zijn geopend op maandag tot en met vrijdag van half negen uur ’s morgens tot twee uur ’s middags. Op zaterdag zijn de banken geopend van half negen ’s morgens tot een uur ’s middags. In de zomer sluiten de banken vaak vroeger dus houd u hier rekening mee. De postkantoren in Bilbao en omstreken zijn geopend op maandag tot en met vrijdag van negen uur ’s morgens tot twee uur ’s middags en op zaterdag van half negen ’s morgens tot en met een uur ’s middags.