Stedentrip Berlijn

(66)
Sorteer op:
 • Best beoordeeld
 • Sterren
 • Prijs

Hotel Amano

Hotel Amano is een modern en stijlvol hotel met uitstekende ligging in het centrum. Ligging: In het centrum, op loopafstand van de Alexanderplatz en vlakbij de gezellige uitgaanswijk Hackescher Markt. Metrostation Rosenthaler Platz (U8) op ca. 150 m. Voorzieningen: Receptie, lounge, bar, lift, ontbijtruimte, tuin en da...

Vanaf € 217,- Vlucht + Hotel

Alleen hotel vanaf € 44,-

Meer info

Comfort Hotel Lichtenberg

Dit familievriendelijke hotel beschikt over gratis parkeergelegenheid, gratis WiFi in de lobby en 8 bowlingbanen. Het bevindt zich in de Berlijnse wijk Lichtenberg, op 30 minuten per tram van het Alexanderplatz.

Vanaf € 194,- Vlucht + Hotel

Alleen hotel vanaf € 38,-

Meer info

Hotel Villa Kastania

Gezellig, stijlvol familiehotel met prima service en perfecte ligging. Hotel Villa Kastania is het enige hotel binnen ons aanbod met binnenzwembad. Net buiten het centrum gelegen, waardoor je op een goede nachtrust kan rekenen. Op 5 minuten loopafstand van de metro die je naar centrum brengt.Ligging: Zeer gunstige ligg...

Vanaf € 226,- Vlucht + Hotel

Alleen hotel vanaf € 48,-

Meer info

Azimut Hotel Berlin Kurfurstendamm

Dit elegante hotel ligt direct aan de Berlijnse winkelstraat Kurfurstendamm. Het bevindt zich op`4 minuten lopen van de kerk Gedachtniskirche. AZIMUT Hotel Berlin Kurfurstendamm biedt gratis WiFi en uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer.

Vanaf € 180,- Vlucht + Hotel

Alleen hotel vanaf € 29,-

Meer info

H10 Berlin Ku damm

Dit mooie nieuwe designhotel is begin 2011 geopend. Achter de prachtige facade gaat een zeer moderne en lichte inrichting schuil. Dit hotel ligt op een toplocatie ...

Vanaf € 299,- Vlucht + Hotel

Alleen hotel vanaf € 71,-

Meer info
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 12
 • 13
 • 14
 • »

Meer over Stedentrip Berlijn

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland. Berlijn is een grote, moderne stad met veel historie. Bekend om de vele gebeurtenissen die er hebben plaatsgevonden, waaronder natuurlijk het bestaan; en het vallen van de Berlijnse Muur. Berlijn is sinds 1871 de hoofdstad van het Duitse Rijk, en na de vele historische gebeurtenissen is de prachtige stad dat nu sinds 1990 opnieuw.

Berlijn heeft een oppervlakte van 891,85 km² en is dus een grote stad. Genoeg te zien dus, tijdens uw stedentrip! Verder heeft Berlijn zo’n 3,4 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Duitsland. Ook binnen Europa is Berlijn één van de grootste steden. De voertaal in Berlijn is Duits. Historisch gezien bestaat Berlijn uit twee delen. De stad is gesticht rond het jaar 1230, maar de tweedeling is altijd blijven bestaan. Denkt u immers maar eens aan het Oost- en West-Duitsland uit de oorlog, waarbij Berlijn gesplitst werd. Deze gebeurtenis zorgt ervoor dat er een grote dagelijkse toestroom van toeristen is naar diverse bezienswaardigheden in de stad, die ervoor zorgen dat de historiek van de stad eventjes heden lijkt.

Berlijn staat sinds enkele jaren weer volledig op de kaart als het gaat om stedentrips. De stad heeft een rijke historie, maar is tegenwoordig ook populair om zijn vele kunstzinnige exposities, tentoonstellingen en feesten. Het enigszins rauwe karakter van de stad is vaak aantrekkelijk voor jongeren die het nachtleven van Berlijn graag komen bezoeken. Kunst, musea, restaurants, bars en discotheken, Berlijn bezit ontelbare bezienswaardigheden en hotspots.

Extra informatie over Berlijn

Berlijn is een Westerse stad met veel immigranten. De cultuurmix is dan ook groot. De grootste groep immigranten komt uit Turkije, maar er wonen ook veel Polen en (voormalig) Joegoslaven is de stad. Berlijn is een op zichzelf staande deelstaat, een Bundesland. Dat is in Nederland te vergelijken met een soort provincie. De stad heeft dan ook zijn eigen bestuur, de Senaat. Deze Senaat vormt de regering, die bestaat uit de regering en acht senatoren. Op deze manier wordt Berlijn bestuurd naast de landelijke Duitse politiek.

Over het algemeen is het Duitse volk zeer modern, vriendelijk en behulpzaam. Zo ook in Berlijn. De meeste inwoners spreken naast Duits ook goed Engels, wat uw verblijf tijdens uw stedentrip Berlijn waarschijnlijk veraangenaamd. De vriendelijkheid van de moderne Duitser is ook groot te noemen. Duitsers staan open voor andere culturen en zijn bereid te helpen waar nodig.

Op deze site gaan wij proberen u zo uitgebreid mogelijk te informeren over de stad Berlijn en ervoor te zorgen dat u geen bezienswaardigheid of hip restaurant mist. Natuurlijk komen ook praktische tips als vervoersmogelijkheden of valuta naar voren, om nog maar te zwijgen over de evenementenagenda die een jaaroverzicht geeft van de leukste evenementen in Berlijn. Wilt u met de auto naar Berlijn? Of gaat u liever met een gezelschap met de bus? Of is vliegen beste optie voor u? Ook deze keuzes worden uitgebreid besproken en weerlegd. Maak de juiste keuzes en geniet van al het moois dat Berlijn te bieden heeft!

Toon op kaart
Toon als lijst