Betalen Bergen

Meer over Betalen Bergen

De officiële munteenheid van Noorwegen is de Noorse Kroon (NOK) en 1 euro staat gelijk aan ongeveer 8 Noorse Kronen. De prijzen zijn in Noorwegen aanzienlijk hoger dan in Nederland voor bepaalde producten. Zo is vlees erg duur, maar ook sigaretten en drank. Als u rookt, is het aan te raden om sigaretten mee te nemen vanuit Nederland en wanneer u naar de supermarkt in Noorwegen gaat om bier te halen kunt u uiteraard Heineken nemen, maar daar betaalt u flink voor. De Noorse biermerken zijn een stuk goedkoper en zeer goed te drinken. U kunt het dus zo duur maken als u zelf wilt door het vergelijken van de prijzen als u in de supermarkt loopt. De etenswaren in Noorwegen zijn aanzienlijk duurder, gemiddeld 30% tot 75% duurder dan wij in Nederland gewend zijn, dus het is verstandig hier rekening mee te houden. Wanneer u alcohol wilt aanschaffen, moet u achttien jaar zijn voor wijnen en voor sterke drank minimaal twintig jaar oud.

Betaalmogelijkheden

Gedurende uw stedentrip Bergen is het aan te raden om cash te betalen. Bij benzinestations kunt u vaak niet pinnen of dit levert problemen op en ook bij veel winkels kunt u met een buitenlandse pas niet betalen. U kunt wel bij de pinautomaten geld opnemen met uw pinpas. Wanneer u cash mee wilt nemen is het aan te raden om uw geld in Nederland al te wisselen. Wanneer u in Noorwegen uw euro’s wilt wisselen worden er vaak hoge provisies bij opgeteld waardoor u meer geld kwijt bent.

Creditcard

Op de meeste plaatsen in Noorwegen kunt u bijna overal betalen met een creditcard, maar bij benzinestations worden deze niet altijd geaccepteerd. U kunt ook in de taxi veelal betalen met een creditcard, de meeste chauffeurs accepteren de meest gebruikte kaarten zoals American Express, Diners, Visa en Eurocard. Let u er wel op dat als u geld op wilt nemen met uw creditcard u ook opnamekosten betaald, dit is 4,50 euro en ongeveer 1% van het totaalbedrag dat u wilt opnemen. Om met uw creditcard te betalen of geld op te nemen heeft u een pincode nodig, zorgt u dus dat u deze uit uw hoofd kent! Mocht u uw creditcard verliezen of deze wordt gestolen dan kunt u naar uw bank bellen om deze te laten blokkeren. Het is dan ook aan te raden om dit telefoonnummer op te slaan in uw mobiel of ergens op te schrijven waar u het makkelijk terug vindt.

Fooien en BTW

Fooien zijn uitzonderlijk in Bergen aangezien deze vaak al bij de prijs zijn inbegrepen.

Openingstijden financiële instellingen

In Bergen zijn de banken geopend op maandag tot en met vrijdag van half negen ’s morgens tot drie uur ’s middags, op donderdag zijn de banken geopend tot vijf uur ’s middags. De postkantoren zijn geopend op maandag tot en met vrijdag van half negen ’s morgens tot vier uur ’s middags en op zaterdag van acht uur ’s morgens tot een uur ’s middags.