Citytrips

Even ertussen uit! Je hebt het verdiend. Even weer energie bijtanken. Lekker een weekendje weg of misschien wel langer. Ga er op uit. Laat de boel eens de boel. Doorbreek de dagelijkse sleur. Doe eens wat heel anders. Durf te leven. Durf te ondernemen. Met je partner, je gezin of met vrienden. Lekker een stedentrip doen. En er zijn mogelijkheden genoeg. Je kunt met de trein. Hiervoor zijn totaalpakketten maar je kunt ook alleen de trein boeken en daarginder een hotel opzoeken. Je kunt voor een stedentrip ook met de bus. De busreis apart of een totaalpakket. Je kunt ook een hotel apart huren. Een totaalpakket voor een citytrip betekent gewoonlijk een vliegticket en een hotel. Maar ook dat kan apart worden geregeld. Het toppunt is fly drive, vliegticket, hotel en een huurauto in één pakket!

Binnen ons eigen land, net over de grenzen maar ook buiten Europa zijn stedentrips te maken. En wanneer je terug bent gekomen ben je blij dat je het gedaan hebt. Je hebt de smaak te pakken en je gaat weer een citytrip doen de volgende keer. Een wijs besluit. Zo leer je ook nog eens andere culturen en mensen kennen.

Wat houdt een citytrip in?

Een citytrip is de Engelse benaming voor een stedentrip en is een verblijf in een populaire stad. Dit verblijf kan een weekeinde zijn maar ook een midweek of langer. En wat is afstand tegenwoordig… met een paar uurtjes vliegen kom je in de stad van je keuze. Wel moet je van te voren alles goed regelen. Je hebt dan ook nooit vervelende verrassingen achteraf.

Boeken van een citytrip

Op www.gasamen.nl vind je uitgebreide informatie over diverse steden. Daar worden de leukste, mooiste en interessantste steden aangeboden.

Je noemt een stad op en www.cityzapper.nl heeft het wel voor je. En niet alleen in Europa maar ook ver daarbuiten. Het is het startpunt voor je verdiende vakantie.

De stedenspecialist is www.vannood.nl. Ook hier vind je alles wat je wilt over de stad van jouw keuze.

Op www.peterlanghout.nl vind je de leukste steden met de mooiste bezienswaardigheden. Ook voor ver buiten Europa of juist heel dichtbij kun je hier terecht.

Een royale keuze uit steden heb je bij www.dejongintra.nl. Je keuze wordt helemaal verzorgd zodat  je met een gerust hart van je verblijf zult genieten.

Met www.kras.nl kom je er wel! Compleet en goed verzorgde reizen. Ook voor stedentrips buiten ons land en buiten Europa.

Voordeling, onbekommerd en comfortabel op reis met www.effeweg.nl. Hier ben je aan het juiste adres voor een prima stedentrip.

Populairste steden in ons land

Wat te denken van een citytrip naar Amsterdam. Een erg gewilde stad om eens te bezoeken. Er is veel te zien en veel te beleven. Een rondvaart hoort hier wel bij.

Ook erg geliefd is Maastricht. De parel van het zuiden. In deze stad vind je alles wat je hartje begeert. Laat je eens culinair verwennen. Ga op ontdekkingsreis door deze misschien wel oudste stad van ons land.

De stad die steeds meer in trek komt is Eindhoven. Een geweldige stad om eens kennis mee te maken. Breng eens een bezoek aan het Van Abbe museum of aan het DAF museum. Proef de sfeer en gemoedelijkheid van het zuiden des lands.Je wilt eens een lang weekeinde naar het strand. Ga dan eens naar Zandvoort, Noordwijk aan Zee of Scheveningen.
Lekker luieren op het strand in de zon en `s avonds genieten van het uitgaansleven. In de nacht een strandwandeling maken, wat is er nog mooier?

Mooiste steden in Europa

Parijs is echt een citytripstad. Natuurlijk, de Eiffel en het Louvre. Maar deze wereldstad die nooit slaapt biedt veel en veel meer! De moeite waard is om in de avond een rondrit te maken door de stad. Dan is bijna alles verlicht. Erg indrukwekkend allemaal!

Dichtbij maar een dijk van een stad is Antwerpen. De stad ligt aan de Schelde. De stad is mooi, oud en ook weer modern. Bezoek eens de overbekende Vogeltjesmarkt op een zondag. Wie weet kun je nog iets leuks op de kop tikken. Duik daarna eens in een van de vele taveernes en geniet van het Belgische bier en van de fritescultuur.

In  Brussel kom je nooit uitgekeken. Wat een juweeltje van een stad. En daar is gigantisch veel te zien en te beleven. In de stad wordt Nederlands en Frans gesproken want de stad ligt op de grens van twee taalgebieden.

Vlakbij ons land ligt de hoofdstad van Engeland en een van de grootste steden ter wereld, Londen. De Tower is een bezienswaardigheid bij de toeristen. Een busreisje maken met een dubbeldeksbus moet je eens in je leven gedaan hebben. Ook winkelen is een geliefde bezigheid maar in het grote centrum liggen de prijzen op een hoog niveau!

Verder weg is Lissabon. De hoofdstad van Portugal aan de rechteroever van rivier de Taag. Vele oude wijken, mooie musea, prachtige parken en een meer dan bruisend uitgaansleven. Je vliegt er binnen drie uurtjes heen.

Athene. Wereldstad in Zuid-Europa. Een oeroude beschaving waarvan vele resten nog bewaard zijn gebleven. Van deze stad kun je alleen maar van genieten. Het Akropolis moet bekeken worden anders kun je niet over deze stad meepraten.

Steden buiten Europa

Heb je alles gezien dan moet je eens naar New York gaan. Miljoenen mensen, duizelingwekkende wolkenkrabbers. Enorme drukte. Indrukwekkend, je wordt er stil van. Geniet ervan en probeer alles in je op te nemen.

Steeds meer toeristen gaan naar Dubai. En mooi dat het daar is! Echt een stad om eens lekker te ontdekken. De mensen zijn daar uiterst vriendelijk en je voelt je gewoon echt welkom!

Nuttige tips

Zorg op de eerste plaats voor een goede voorbereiding. Maak een checklist van wat je mee moet nemen. Denk hier vooral bij aan eventuele medicijnen. Die van jou zijn misschien niet altijd verkrijgbaar in het buitenland. Zoek informatie op over de bestemming. Vertel aan de juiste personen waar je heen gaat. Zorg ook dat je de juiste reisdocumenten hebt.
Afhankelijk wat de bestemming is, is het goed te weten of je ingeënt moet worden. Informatie bij de huisarts of zorgverzekeraar. Zorg ook voor een verzekering tegen diefstal. Neem nooit teveel contant geld mee, je kunt tegenwoordig overal pinnen.
Maak je gebruik van een taxi in de plaats van bestemming pas dan op dat je niet teveel betaalt, spreek van tevoren de prijs af.
Ga in principe nooit alleen op pad in de avond en nacht.
Neem je zorgverzekeringpapieren mee in geval van opname in een ziekenhuis.
Bij een auto huren moet je in de meeste gevallen 21 jaar of ouder zijn en in bezit van een geldig rijbewijs.