Vervoer Bilbao

Meer over Vervoer Bilbao

De meeste bezienswaardigheden van Bilbao bevinden zich in het stadscentrum of het oude stadscentrum en zijn dan ook op loopafstand. Het openbaar vervoer is echter prima geregeld en is niet duur. Het reizen per bus in Bilbao is makkelijk en goedkoop en u hoeft dan niet zelf de route uit te zoeken. Bilbao heeft ook een tramnetwerk en een metronetwerk en een treinstation. Wilt u een dagje naar een andere stad, dan is dat prima mogelijk!

Bus

Het bussysteem in Bilbao is goed geregeld. Reizen per bus is redelijk goedkoop en het is bovendien makkelijk. De bussen rijden zeer regelmatig dus u hoeft nooit lang te wachten. Houdt u er wel rekening mee dat de bus gedurende de spitsuren erg druk kan zijn.

Trein

In Bilbao zijn er drie treinstations die alle drie redelijk in het centrum van de stad gelegen zijn. Per trein kunt u makkelijk een dagje naar een andere stad reizen. De verbindingen tussen Bilbao en de omliggende steden zijn uitstekend.

Metro

Het metrosysteem in Bilbao is eenvoudig. De metro rijd eigenlijk alleen langs de rivier de Nervión op de rechteroever en voor de andere stadsdelen zult u gebruik moeten maken van het andere openbaar vervoer.

Tram

Ook het tramsysteem van Bilbao is redelijk eenvoudig. Er is een tramlijn die begint in Basertu en eindigt bij het station Atxuri. Onderweg komt de tram langs het Guggenheim Museum. Voor andere stadsdelen dient u de bus te nemen.