Stedentrip Marrakech

(7)
Sorteer op:
  • Best beoordeeld
  • Sterren
  • Prijs

Hivernage Hotel & Spa

Hivernage Hotel & Spa ligt op een steenworp afstand van de Medina en de souks van Marrakech. Elke kamer beschikt over satelliet tv en gratis WiFi.

Vanaf € 109,- Alleen hotel

Bab Hotel

Het Bab Hotel ligt in het hart van de wijk Gueliz in Marrakech. Het beschikt over lichte kamers in loft stijl met een terras of balkon, een zwembad en de Sky Bar. Het restaurant serveert creatieve gerechten met een gevarieerde combinatie van smaken.

Vanaf € 70,- Alleen hotel

Dellarosa Hotel Suites & Spa

Het Dellarosa Hotel Suites & Spa is ideaal gelegen in Hivernage, in het hart van Marrakesh. Het biedt een luxueuze en vredige omgeving, comfortabele kamers en uitstekende faciliteiten.

Vanaf € 54,- Alleen hotel

Riad Armelle

Beleef de magische nachten in één van de mooiste Riads van Marrakech en ervaar de geweldige gastvrijheid waarbij u zich direct thuis voelt!

Vanaf € 140,- Alleen hotel

El Andalous

Een gevoel van rust en schoonheid is zeer kenmerkend voor dit mooie hotel, rustig gelegen in de residentiële wijk Hivernage. Het hotel beschikt over een volledig ...

Vanaf € 54,- Alleen hotel
  • 1
  • 2
  • »

Meer over Stedentrip Marrakech

Marrakech is de `Parel van Marokko`. Marrakech is de stad van het `Duizend en één nacht sprookje`. Marrakech is de `Rode Stad`. Enkele benamingen voor de tweede stad van Marokko. Waarom Marrakech? Ondanks dat de stad niet aan een zee of aan water ligt heeft de stad iets dat moeilijk is te verklaren. Gelegen aan de voet van het Atlasgebergte, gelegen aan het begin van de Sahara woestijn. Is het de schoonheid van de stad, is het voor de cultuur of is het voor de weer? Of is het die magie die de stad uitstraalt…en daarom gaan inmiddels vele miljoenen mensen naar Marrakech. Zij willen het allemaal zelf ontdekken en ervaren.

Marrakech heeft ongeveer 800.000 inwoners en zij ervaren elke dag opnieuw hoe wonderschoon hun stad is. Er is erg veel bewaard gebleven uit vroegere tijden, er is erg veel nieuw gebouwd. Het is een ideale mix geworden van oud en nieuw en dat heeft de stad erg goed gedaan. Het toeristenhoogtepunt is natuurlijk de Medina, de oude binnenstad. In de Medina ligt het bekendste plein van heel Marokko, het Djemaa el-Fna plein. Wat je hier allemaal ziet…slangenbezweerders, kruidendokters, bedelaars, vuurspuwers, verhalenvertellers, aapjes en nog veel en veel meer!

Natuurlijk zijn ook de Soeks een begrip geworden. Het is een markt van honderden kraampjes die wordt gehouden in de piepkleine straatjes en steegjes. En er zijn verscheidene soorten. Prachtige moskeeën, heerlijke tuinen, fijne hotels, musea en bezienswaardigheden, alles is er in Marrakech. Daarbij komt ook nog eens het aangename klimaat en de vriendelijke mensen. Alles bij elkaar opgeteld is het een stad om uitgebreid van te genieten. Ervaar het allemaal zelf maar eens een keer, dan pas weet je, waarom naar Marrakech?

Extra informatie over Marrakech

Een stedentrip naar Marrakech zal een trip worden die je nooit meer zult vergeten. Uiteraard ga je met het vliegtuig, er zijn genoeg vliegtuigmaatschappijen die je willen wegbrengen. Meestal maak je ook nog een tussenlanding dus de vliegreis wordt een écht vliegfeest! Het vliegveld van Marrakech ligt op enkele kilometers van de stad. Als je slim bent geweest dan heb je al een hotel geboekt dus dat is erg gemakkelijk. Marrakech is een levendige stad. Het krioelt van de mensen en het krioelt van de toeristen want je bent beslist niet de enige! Marrakech heeft een aantrekkingskracht waarvan je niet los kunt komen; de stad heeft je gevangen. Marrakech betekent ook heerlijk shoppen en afdingen hoort bij het aankoopspel. Marrakech betekent prachtige hotels met prima restaurants met schitterende interieurs.

Marrakech betekent ook grandioos uitgaan. Zeker in de oude binnenstad, de Medina, zijn vele kroegjes en eetgelegenheden. Marrakech betekent genieten van musea, moskeeën, prachtige parken en heerlijk aangelegde tuinen. Daarom is een stedentrip naar deze indrukwekkende stad zo gigantisch om te doen. Natuurlijk heb je al een reisgids gekocht en weet je al iets meer over de stad. Dat is makkelijk dus kun je gerichter gaan bezoeken. En als zo vaak, de tijd zal de spelbreker zijn.

Of je nu in Marrakech bent voor een weekeinde, een week, twee weken of nóg langer, de tijd zal altijd te kort blijken. Jammer aan de ene kant en niet jammer aan de andere kant. Je kunt nog eens naar de stad teruggaan. Binnen drie uur vliegen ben je er al weer en kun je verder gaan waar je was gebleven. En je gaat terug, gegarandeerd want Marrakech laat jou niet meer los, De magische stad heeft je in de greep en dat is goed, erg goed zelfs. Een hele fijne tijd toegewenst in één van de mooiste steden van de wereld, in Marrakech.

Toon op kaart
Toon als lijst