Betalen Moskou

Meer over Betalen Moskou

De roebel (rub) is de officiële valuta van Rusland, maar Amerikaanse dollars worden ook aangenomen. 1 euro is momenteel ongeveer 39 Russische roebel waard. Moskou is behoorlijk duur, ook in vergelijking met andere grote Europese steden. Maar als u de toeristische plekken weet te vermijden kunt u veel geld besparen.

Betaalmogelijkheden

Er zijn pinautomaten in Moskou, maar houd er rekening mee dat deze buiten het centrum regelmatig buiten werking kunnen zijn. Het is niet toegestaan om Russische roebels in te voeren of mee terug te nemen naar Nederland. Neemt u cash mee om in Moskou in te wisselen, dan is het aan te raden Amerikaanse Dollars mee te nemen. Hiervoor wordt over het algemeen een betere wisselkoers geboden dan voor Euro’s. Daarnaast is het raadzaam goed te kijken naar de verschillende koersen bij wisselkantoren in Moskou. De voordeligste koersen vind u buiten het centrum. Travellercheques zijn niet aan te raden; deze worden slechts zeer beperkt geaccepteerd.

Creditcard

Het is handig een creditcard mee te nemen. Houd er wel rekening mee dat u om contant geld op te nemen met uw creditcard een pincode nodig heeft. Zorg dus dat u deze uit uw hoofd weet voor uw stedentrip Moskou. Daarnaast dient u commissie te betalen als u geld wil opnemen met uw creditcard.

Fooien en BTW

Het is gebruikelijk in Moskou om een fooi achter te laten (ongeveer 10 – 15% van het totaalbedrag) in een restaurant, evenals wanneer u gebruikt maakt van een taxi.

Openingstijden financiële instellingen

Banken zijn van maandag tot en met vrijdag van 09:00 – 12:00 geopend. De wisselkantoren houden over het algemeen dezelfde openingstijden als winkels aan, dus van maandag tot en met zaterdag van 10:00 – 19:00. Hou er rekening mee dat u bij het wisselen van valuta uw paspoort moet laten zien.