Vervoer Moskou

Meer over Vervoer Moskou

Moskou beschikt over een zeer uitgebreid metronetwerk met ruim 150 stations. Dagelijks maken zo’n 10 miljoen Moskovieten gebruik van de ondergrondse. U kunt kaartjes kopen voor 1, 2, 5, 10 of meerdere ritjes. Op het kaartje staat vermeld voor hoeveel ritjes het geldig is. Het metronetwerk is zeer betrouwbaar en er wordt dan ook aanbevolen om er gebruik van te maken tijdens uw stedentrip Moskou. Het is wel aan te raden om een kaart van het complexe metronetwerk bij u te hebben, zodat u weet welke lijn u moet hebben.

Bus

Ook het busvervoer is erg goed geregeld. Bij elk metrostation staan bussen te wachten om passagiers verder de buurt in te vervoeren. Buskaartjes zijn erg goedkoop en kosten omgerekend ongeveer 0,50 euro. Het streekvervoer wordt verzorgt door de maatschappij Mostransavto.

Tram

Er zijn een aantal tramlijnen in Moskou. Trams zijn ideaal om korte afstanden door de stad af te leggen, maar wel een van de meest langzame vervoersmiddelen in de stad. Tickets moeten bij het instappen worden gekocht.