Shoppen Moskou

Meer over Shoppen Moskou

De meeste winkels in Moskou gaan pas rond een uur of 10 of 11 ’s ochtends open. De prijzen liggen vrij hoog vergeleken met West-Europa, vooral in het centrum. Ga daarom liever op zoek naar winkeltjes buiten de toeristische buurten. Op straat wordt op bepaalde plekken illegaal gestookte wodka verkocht, maar het niet raadzaam deze aan te schaffen. In de buurt van Kuznetsky Most zijn veel modewinkels te vinden. In Moskou kunt u ook heerlijk rondstruinen op verschillende markten. Neem bijvoorbeeld de Danilovsky markt (aan Mytnaya Ulitsa, vlakbij metro station Tulskaya) en Preobrazhensky (gelegen tussen de kerk en begraafplaats aan Preobrazhensky Val). In het weekend kunt u terecht in het Izmajlovopark, op de grote vlooienmarkt.

Arbat

De Arbat is de belangrijkste en de meest toeristische winkelstraat van Moskou. Het is de perfecte plek om souvenirs te kopen ter herinnering aan uw stedentrip Moskou en om gezellig een kopje koffie te drinken in een van de vele cafés.

Tverskaya

Tverskaya is een brede, centrale winkelstraat waar voornamelijk grote internationale modewinkels te vinden zijn. De straat start niet ver van het Kremlin en loopt richting het noorden Moskou in, waar het uiteindelijk veranderd in Leningradskoe shosse en uiteindelijk richting St. Petersburg loopt.

GUM

GUM (uitgesproken als goem) is een groot warenhuis aan het Rode Plein, tegenover het Kremlin. GUM is de afkorting van het Russische Glavnyi Universalnyi Magazin, wat Universele Staatswinkel betekent. Het warenhuis beschikt over meer dan 150 winkels. Voor meer informatie over dit unieke warenhuis kunt u kijken op deze website.

TSUM

TSUM is het tweede grote warenhuis van Moskou en een serieuze concurrent van GUM. Een waar winkelparadijs voor mensen die iets te besteden hebben. TSUM is gevestigd aan de Petrovka Ulitsa (metro station Teatralnaya).

Okhotny Ryad Shopping Mall

Okhotny Ryad is een ondergronds winkelcentrum. De koepels van dit 80.000 vierkante meter grote warenhuis steken boven de grond uit. Er zijn verschillende internationale winkelketens te vinden. Op de benedenverdieping bevinden zich verschillende restaurantjes en een aantal cafe’s. Okhotny Ryad is gevestid aan Manezhnaya Ploshchad (metro station Okhotny Ryad).

Mega Shopping Center

Indien u via Sheremetyevo airport in Moskou arriveert, is het Mega Shopping Center waarschijnlijk een van de eerste dingen die u ziet. Naast vele winkels en eetgelegenheden vindt u hier ook een arcadehal en een bioscoop. Er is tevens een IKEA te vinden. Het Mega Shopping Center is gevestigd aan de Leningradskoye Shosse (metro station Rechnoy Vokzal). Voor meer informatie kunt u terecht op eng.megamall.ru.