Uitgaan Bergen

Meer over Uitgaan Bergen

Het aanbod aan nachtclubs en bars is in Bergen groot en het is dan ook leuk om tijdens uw stedentrip Bergen eens een avondje te gaan stappen. Wilt u graag naar iets authentieks, dan kunt u een inwoner vragen u naar een klassieke herberg te wijzen, maar u kunt ook naar een moderne club gaan. Bergen heeft veel te bieden op het gebied van uitgaan. Zo kunt u er voor kiezen om naar de Rubinen te gaan, een grote discotheek, of naar een bar zoals Baklommen.

Restaurants

Het eten dat u in Noorwegen veel zult tegenkomen is vis. In Bergen zijn ingemaakte zalm, gerookte zalm, vissoep en verse vis specialiteiten. Ook wild wordt veel gegeten en is een specialiteit in de stad Bergen. Typische Noors gerechten zijn Skillingsbolle, dit zijn kaneelbroodjes, en Fiskekake, wat viskoekjes zijn en de vers gekookte garnalen van de beroemde vismarkt in Bergen. Het is gebruikelijk om uw diner te nuttigen in het restaurant van de hotels.

Tijdens uw stedentrip Bergen kunt u heerlijk genieten van tapas bij het Lille Escalon Tapas Restaurant. Dit restaurant staat zeer goed aangeschreven en is te vinden in het centrum van Bergen. Het is een klein restaurant met een gezellige sfeer en een uitstekende plaats om een gezellige avond vol lekker eten te beleven.

Gaat u liever toch echt Noors eten, dan kunt u terecht bij Potetkjelleren. Dit restaurant is vlak bij de vismarkt en er heerst een relaxte sfeer. Het personeel is vriendelijk en spreekt perfect Engels.

In restaurant Enhjorningen kunt u gaan genieten van heerlijke vismaaltijden en zeevruchten. In dit restaurant wordt het eten op de locale manier bereidt en wanneer u hier gaat eten proeft u de typische Noorse keuken.

Discotheken/clubs

Discotheken zijn ook in Bergen aanwezig, heeft u zin om tijdens uw stedentrip Bergen een avondje flink te gaan stappen, dan heeft Stedentrip.com een paar van de beste clubs voor u op een rijtje gezet!

De Engelen Nightclub is een disco in het Radisson SAS Royal Hotel in Bryggen. Wanneer u al in dit hotel verblijft is de toegang gratis, maar ook als u in een ander hotel verblijft kunt u een bezoek brengen aan deze disco. Laat u lekker een avondje gaan en breng een bezoek aan deze disco!

Rubinen is een nachtclub waar de minimumleeftijd 23 jaar is. Dit is een van de grootste clubs in Bergen en er is elke week live muziek.

Cafés

Wanneer u een stedentrip Bergen maakt, zal het u opvallen dat er diverse cafés en bars zijn in Bergen. Zo zijn er moderne cafés, maar ook de klassieke herbergen die al eeuwen lang goede omzet draaien zijn nog steeds te vinden.

Baklommenis een van de kleinste bars van Bergen, een plaats waar u lekker kunt gaan zitten en relaxen onder het genot van een drankje. Let u er op dat de minimum leeftijd van deze bar 23 jaar is.

Bar Fincken is een gezellige gay-bar met op de tweede verdieping een pool/biljart tafel waar u lekker onder het genot van een drankje een potje pool kunt spelen, of gewoon rustig aan een tafeltje kunt zitten. Het publiek wat bij deze bar komt is gemengd, er komen zowel ouderen als jongeren.

In de Fotballpuben kunt u lekker een avondje voetbal kijken onder het genot van een drankje of biertje.

Uitgaansgebieden

Centrum
Bergen is niet heel groot en de bars en clubs liggen dan ook voornamelijk geconcentreerd in en rond het centrum. U kunt dan ook lopend de diverse uitgaansmogelijkheden gaan verkennen. Rondom het plein waar altijd de vismarkt staat vindt u het restaurant Potetkjelleren waar u kunt genieten van heerlijke Noorse maaltijden, of u kunt lekker gaan stappen bij de Engelen Nightclub.

Theaters

Wilt u tijdens uw stedentrip Bergen een avondje uit, maar heeft u geen zin om een hele avond te dansen of in de kroeg te zitten, dan is het theater misschien wel iets voor u!In Den Nationale Scene in Bergen worden de hele week door diverse shows gegeven, van musicals tot opera’s of concerten. Kijk voor meer informatie of de kalender op dns.no