Vervoer Dublin

Meer over Vervoer Dublin

Dublin beschikt over een uitgebreid netwerk van bussen, en een paar tramlijnen. De buschauffeurs beschikken meestal niet over voldoende wisselgeld, dus om te vermijden dat u moet rondlopen met bergen kleingeld kunt u het beste een reispas aanschaffen. Reispassen voor het openbaar vervoer zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar bij de grote busstations en bij tijdschriftenwinkels die voorzien zijn van het Dublin Bus logo.

Bus

De bus is zonder twijfel het belangrijkste openbaar vervoersmiddel in Dublin. Met merendeel van de lijnen valt onder Dublin Bus, de express service naar Dublin Aiport wordt geregeld door Aircoach. De bussen tijden elke dag tussen 06:00 – 23:00. De meeste bestemmingen worden zowel in het Iers als in het Engels aangegeven. Om er zeker van te zijn dat u de juiste bus neemt, kunt u dit het beste even navragen bij de bestuurder. Op donderdag, vrijdag en zaterdag rijden er nachtbussen, Nitelinks genaamd. Deze rijden van D`Olier Street, Westmoreland Street en College Street naar de voorsteden en buitenwijken van Dublin. Houdt u er rekening mee dat wanneer u gebruik maakt van de Nitelink, u niet van uw reguliere vervoersbewijs gebruik kunt maken, maar een apart kaartje moet kopen. Deze kost 4 euro (wijzigingen voorbehouden). Grappig weetje: in Ierland moet u (in tegenstelling tot wat we gewend zijn) achterin de bus instappen en voor uitstappen.

Trein

Dublin beschikt over twee grote treinstations: Connolly Station en Heuston Station. Deze twee worden niet per spoor met elkaar verbonden, dus als u van het ene naar het andere station wilt, moet u de bus nemen. Er rijden wel treinen naar de buitenwijken van Dublin. U zult waarschijnlijk alleen gebruik maken van de trein als u een langere afstand moet afleggen. Voor kortere afstanden binnen Dublin is het handiger om de bus of de tram te nemen. Voor meer informatie over treinreizen in Dublin kunt u kijken op irishrail.ie

Tram

Dublin beschikt over twee tramlijnen. De Red Line verbindt de twee grote treinstations (Connolly Station en Heuston Station) met elkaar. De Green Line rijdt vanaf Saint Stephen’s Green naar de voet van de Dublin Mountains.