Betalen Dublin

Meer over Betalen Dublin

Dublin is niet bepaald de goedkoopste stad ter wereld, maar toch is het goed mogelijk om ook met een klein budget alles uit uw stedentrip Dublin te halen. U moet dan betalen voor uw overnachtingen, maar er zijn ontzettend veel gratis bezienswaardigheden in Dublin.

In Dublin betaalt men gewoon met de euro. Bent u echter van plan om ook naar het noorden van Ierland te reizen, houdt u er dan rekening mee het noorden van Ierland tot Groot-Brittannië behoort en daar dus met de pond wordt betaald.

Betaalmogelijkheden

Er zijn in Dublin voldoende geldautomaten waar u geld kunt opnamen, en waar de meeste bankpassen en creditcards wel accepteren. Op steeds meer plaatsen is het mogelijk om met zowel pinpas als creditcard te betalen. Wilt u zeker weten of u met uw bankpas of creditcard geld kunt opnemen in Dublin, dan kunt u het beste even contact opnemen met uw bank.

Fooien en BTW

Het is in Dublin niet gebruikelijk om fooien achter te laten. In pubs bijvoorbeeld wordt dit nauwelijks gedaan. U mag natuurlijk wel altijd een fooi achterlaten als u een goede service hebt gehad.

Openingstijden financiële instellingen

De financiële instellingen in Dublin zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 – 16:00 geopend. Op donderdag vaak een uurtje langer, tot 17:00.