Autohuur Napels

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Napels

Meer over Autohuur Napels

Voordat je in Napels een auto gaat huren, moet je je afvragen of je wel in de stad wilt gaan rijden. In het verkeer gaat het er nogal chaotisch aan toe. Als je niet bang bent voor een hoop getoeter, automobilisten die stoplichten negeren en niet meer dan 15 centimeter afstand houden, dan is autorijden in Napels echter geen enkel probleem. Hou er wel rekening mee dat autodiefstal in Napels, zoals in het grootste deel van Italië, een veel voorkomend fenomeen is.

Algemene voorwaarden

Veel autoverhuurbedrijven in en rond Napels verhuren geen auto’s aan bestuurders jonger dan 21 jaar, of brengen extra kosten in rekening als de bestuurder nog geen 21 is. Het kan zijn dat je alleen een auto kunt huren als je je rijbewijs langer dan een jaar hebt, en in veel gevallen moet je het volledige huurbedrag vooraf betalen.

Autoverhuurbedrijven

De grote, internationaal bekende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen in bijna alle grote steden in de wereld, dus ook in Napels. Het voordeel van huren bij een van deze ketens is dat je vooraf, via het internet een auto kunt reserveren, en dat je zo ongeveer weet wat je van het bedrijf kunt verwachten. Grote autoverhuurbedrijven met vestigingen in Napels zijn onder andere Hertz (www.hertz.com), Avis (www.avis.nl) en EasyCar (www.easycar.nl).

Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de diensten van een van de kleinere, lokale autoverhuurbedrijven. Het voordeel is dat deze bedrijven de omgeving kennen en je met raad en daad terzijde kunnen staan. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je goed bekend moet zijn met de Italiaanse taal en cultuur als er zich problemen voordoen. Het kan zomaar zijn dat de verhuurder dan plotseling geen woord Italiaans meer spreekt.

Prijzen

De prijs van een huurauto is in de eerste plaats afhankelijk van het type auto waarin je wilt rijden. Een Ford Ka of een soortgelijke auto is vanzelfsprekend een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een Renault Scenic. Voor een Renault Clio of een gelijkwaardige auto betaal je ongeveer €60,00 per dag.

Sommige autoverhuurbedrijven lijken een stuk goedkoper dan andere. Hou er echter rekening mee dat er bij dergelijke prijsstunters vaak een addertje onder het gras zit: verplichte belastingen en verzekeringen, de benzine en allerlei andere zaken die bij andere autoverhuurders bij de prijs inbegrepen zijn, moet je hier vaak apart betalen. Meestal ben je bij deze bedrijven even duur of zelfs duurder uit dan bij andere autoverhuurders.