Vliegvelden Napels

Meer over Vliegvelden Napels

Napels Airport ligt ongeveer 7 kilometer buiten Napels. Het vliegveld heeft twee terminals, waarvan er één vrijwel uitsluitend wordt gebruikt voor chartervluchten.

Winkelen, eten en drinken

Als je wat tijd over hebt, kun je je op het vliegveld van Napels prima vermaken met winkelen. Op de eerste verdieping zit een aantal aardige winkels, waarvan er veel gespecialiseerd zijn in de lokale specialiteiten, zoals mozzarella en wijn. Honger of dorst? Bezoek dan een van de drie snackbars, het café, de Burger King of het (zelfbedienings)restaurant.

Vervoer

Vanaf vliegveld Napels gaat er geen trein naar Napels. Wel gaan er vanaf het vliegveld bussen naar station Napels centrum en naar de haven, en rijden er shuttlebussen tussen het vliegveld, station Napels centrum en het Piazza Municipio.

Je kunt op het vliegveld ook auto’s huren. Verschillende grote autoverhuurbedrijven hebben een balie op Napels Airport, zoals Avis, Hertz en Sixt. Je kunt het beste vooraf, via internet, een auto reserveren, zodat je bij aankomst niet voor teleurstellingen komt te staan.

Ten slotte kun je vanaf Napels Airport een taxi naar je hotel nemen. Een enkele reis van het vliegveld naar Napels centrum kost ongeveer €25,00. Let er wel op dat de taxichauffeur de meter aanzet, of maak duidelijke afspraken over de prijs van de rit.

Voorzieningen voor gehandicapten

Vliegveld Napels is goed toegankelijk voor gehandicapten. Zo zijn er aangepaste toiletten en liften, en zijn er rolstoelhellingen. Verspreid over het vliegveld zijn knoppen aangebracht, waarmee gehandicapten snel om assistentie kunnen vragen.