Weekendje Napels

(8)
Sorteer op:
  • Best beoordeeld
  • Sterren
  • Prijs

Hotel San Paolo

Hotel San Paolo beschikt over een fitnessruimte en een wellness centrum, plus een prachtig dakterras. Het ligt dicht bij de PalaEldo arena en het San Paolo stadion.

Vanaf € 50,- Alleen hotel

Caravaggio Hotel

Hotel Caravaggio is gevestigd in een adellijk gebouw uit de 17e eeuw en heeft een panoramisch dakterras. Het hotel ligt naast de Duomo, in het hart van het historische stadscentrum van Napels.

Vanaf € 70,- Alleen hotel

Hotel Toledo

Hotel Toledo is een gastvrij hotel op slechts 10 minuten lopen van het Piazza del Plebiscito en de haven. Ontspan op het dakterras en geniet van het uitzicht op het fort Sant Elmo. Hotel Toledo ligt aan de rand van het Spaanse kwartier.

Vanaf € 41,- Alleen hotel
  • 1
  • 2
  • 3
  • »

Meer over Weekendje Napels

Als je een weekendje naar Napels gaat, mag je de Underground City Walking Tour niet missen.

Onder de grond vind je een stad op zich: 5000 jaar oude grotten, watersystemen uit de Romeinse tijd en zelfs een oude begraafplaats. In de Tweede Wereldoorlog werden de ondergrondse gangen gebruikt als schuilplaats tijdens bombardementen.

In de loop der eeuwen zijn er talloze verhalen en legendes ontstaan waarin het ondergrondse gangenstelsel een belangrijke rol speelt. Zo is er het verhaal van Monaciello, die, net als alle anderen die onder de grond aan het stelsel van watervoorziening werkten, via de waterputten toegang had tot alle huizen in Napels. Hij raakte gecharmeerd van een dame die in een van de huizen waaronder hij moest werken woonde, en gebruikte de ondergrondse straten om ongezien bij zijn geliefde te komen. Het verhaal gaat dat hij daarbij een mantel droeg die op een monnikspij leek.

Op donderdag en in het weekend kun je deelnemen aan een wandeling door een deel van het ondergrondse Napels. Op donderdag is er een wandeling om 21:00 uur, op zaterdag zijn er wandelingen om 10:00 uur, 12:00 uur en 18:00 uur, en op zondag kun je om 10:00 uur, 11:00 uur, 12:00 uur en 18:00 uur terecht. Een wandeling duurt een รก twee uur en wordt begeleid door een deskundige gids.

Underground City Walking Tour, Via Dell'Indipendenza 52, Napels.

Toon op kaart
Toon als lijst