Uitgaan Napels

Meer over Uitgaan Napels

Een stedentrip naar Napels is niet compleet als je niet minstens één keer uit bent geweest. Napels heeft een bruisend uitgaansleven, maar als je niet uitkijkt, kom je in een bar of een club terecht waar alleen maar andere toeristen komen. Het is veel leuker om te gaan stappen waar de inwoners van Napels dat zelf ook doen.

Eten en drinken

Pizza

Napels is de stad van de pizza, en die is dan ook op elke straathoek verkrijgbaar. De Via dei Tribunali is de straat waar je de meeste pizzeria’s vindt, de ene nog beter dan de andere. En niet duur! Antica Pizzaria da Michelle (Via Cesare Sersale 1, Napels) is een klassieke pizzeria, waar de tafels naar verluidt nog uit de negentiende eeuw stammen. Een van de oudste pizzeria’s van Napels is Pizzeria Port'Alba (Via Port' Alba 18, Napels). In dit restaurant, dat al in 1830 werd opgericht, kun je de traditionele Napolitaanse pizza eten.

Typisch Napolitaans

Niet alleen de pizza is typisch Napolitaans. Ook van onder andere espresso en Italiaans ijs wordt gezegd dat ze in Napels het levenslicht zagen. Gran Café Gambrinus (Via Ciaia 1 en 2, Napels serveert uitstekende espresso. Voor heerlijk Italiaans ijs kun je het beste naar een echte gelaterie gaan, zoals Gelateria Otranto (Via Scarlatti 78, Napels).

Romantisch

Als je romantisch uit eten wilt, dan is Ristorante Ciro (Via Luculliana 29-30, Napels) misschien iets voor jou. Vis eten aan het water, met uitzicht op de verlichte haven, kan het sfeervoller? Heb je geen zin in Italiaans eten, maar spreekt een Japans menu je wel aan, dan is Kukai Nibu (Via Carlo de Cesare 52, Napels) een leuk restaurant. Hier eet je uitstekende sushi en sashimi voor een redelijke prijs. De sfeer in het restaurant is uitermate geschikt voor een romantisch avondje uit.

Film en theater

Als je geen Italiaans spreekt, dan ligt een bezoek aan een bioscoop of een theater in Napels misschien minder voor de hand. De meeste (internationale) films worden nagesynchroniseerd in het Italiaans, en alle voorstellingen in de theaters zijn in het Italiaans.

Teatro San Carlo


Of je nu Italiaans spreekt of niet, het Teatro San Carlo (Via San Carlo 98, Napels) is de moeite van het bezoeken meer dan waard. Dit operahuis, dat in 1737 gebouwd werd, is een van de grootste theaters in Italië. Hier hebben in de loop der tijd de beroemdste zangers en muzikanten opgetreden, en zijn de stukken van de beroemdste componisten uitgevoerd.

Cafés en clubs

Piazza San Pasquale is een geweldige plek om uit te gaan, maar het is er niet goedkoop. In de buurt van het Piazza San Pasquale vind je een aantal stijlvolle cocktail- en wijnbars met deejays. De mensen gaan hier elegant gekleed: zeker in de zomer kun je hier een hele tijd doorbrengen met mooie mensen kijken. Zien en gezien worden, dat is hier het motto.

Goedkoper uitgaan is het in het Centro Storico. Het Piazza del Gesú Nuovo, de Via Monteoliveto en het Piazza Santa Maria la Nova; het zijn zomaar plekken waar het ’s avonds nog lang gezellig is. Hier vind je vaak straatmuzikanten, en ook laat op de avond zijn hier vaak nog veel mensen op straat.

Bekende uitgaansgelegenheden in Napels (waar je bovendien de inwoners van Napels zelf treft, en niet alleen toeristen) zijn onder andere de Velvet Zone (Via Cisterna dell'olio 11, Napels), L'Arenile Bagnoli (Via Coroglio 14, Napels) en de Sputnik club (Via Santa Teresa degli Scalzi 154, Napels).