Vervoer Napels

Meer over Vervoer Napels

Napels is een grote stad, met veel bezienswaardigheden. Alles lopend bezoeken is nauwelijks te doen, dus wil je waarschijnlijk op een andere manier door de stad reizen.

Auto

Wil je met je eigen auto naar Napels of ben je van plan om in Napels een auto te gaan huren? Vraag je dan af of je wel weet waar je aan begint. Het verkeer in Napels is chaotisch, de verkeersdeelnemers zijn heetgebakerd en de kans is groot dat je bij (kleine) ongelukken betrokken raakt. Bovendien is het in het centrum van Napels moeilijk om een parkeerplaats te vinden.

Openbaar vervoer

Het meest efficiënte vervoersmiddel in Napels is de metro. Er zijn twee grote lijnen, lijn 1 en lijn 2. Met de metro kom je gemakkelijk bij de meeste belangrijke bezienswaardigheden in de stad. De metro rijdt iedere 8 of 12 minuten, van half zes in de ochtend tot half elf in de avond en is niet duur: een kaartje dat de hele dag geldig is, kost €3,10.

Je kunt in Napels ook met de bus of de tram reizen. Het voordeel van reizen met de bus en de tram is dat je veel meer van de stad ziet dan als je met de metro reist. In verband met de grote drukte in het verkeer in Napels moet je er wel rekening mee houden dat je langer onderweg bent.

De funiculaire is de kabeltrein van Napels. Er zijn 4 lijnen, die je vooral op steile plekken te vinden zijn: de treinen worden met behulp van een kabel over een steile baan getrokken. De funiculaire rijdt iedere 10 minuten, van zeven uur in de ochtend tot 10 uur in de avond.

Kaartjes voor bus, tram, metro en funiculaire zijn te koop bij stations, tabakswinkels en kiosken.

Scooter

De inwoners van Napels verplaatsen zich graag op een scooter. Met een scooter beweeg je je sneller door het verkeer dan met de auto, en rijden op een scooter is nog goedkoper ook. Vaak kun je via je hotel een scooter huren. Het is wel oppassen geblazen in het drukke Napolitaanse verkeer. Een helm dragen is verplicht. Op sommige plaatsen in het centrum is het rijden op een scooter verboden, omdat scooters vaak gebruikt worden voor berovingen.

Taxi

Als je niet van reizen met het openbaar vervoer houdt en je met je eigen (of gehuurde) auto liever niet in het chaotische verkeer in Napels waagt, kun je ook een taxi nemen. Er zijn verschillende taxibedrijven in de stad. Taxi’s zijn populair in de stad, en daarom niet goedkoop. Je kunt een taxi bellen of een taxichauffeur aanspreken op een van de pleinen van Napels.