Weer Napels

Meer over Weer Napels

Napels heeft een mild klimaat. De lente begint al vroeg in het jaar. Een middagtemperatuur rond de 20°C is in april en mei geen uitzondering. Ook in de winter is het zelden echt koud: de middagtemperatuur zakt in de maanden december, januari en februari zelden onder de 10°C.

Mei en oktober zijn wellicht de beste maanden om naar Napels te gaan voor een stedentrip. De middagtemperatuur schommelt dan tussen de 20°C en 25°C, en je hebt weinig kans op regen. Ideaal weer om van alles te ondernemen. Bovendien is het zeewater tot eind oktober nog warm genoeg om te gaan zwemmen.

Als je van warm weer houdt, dan zijn juli en augustus de meest geschikte maanden om Napels te bezoeken. Dit zijn de warmste maanden, met middagtemperaturen van ongeveer 30°C. Ook ’s nachts is het in deze maanden nog warm: het kwik zakt vaak niet onder de 18°C. Met regen hoef je in deze periode eigenlijk geen rekening te houden.

In september, oktober en november kan het weer in Napels nog aangenaam warm zijn, zeker in vergelijking met de gure, Nederlandse herfst. In het najaar moet je echter wel rekening houden met wisselvallig en regenachtig weer. Vooral november kan nat zijn: gemiddeld telt deze maand dertien regendagen.

In de winter wordt het in Napels niet echt koud, maar het weer kan wel wisselvallig zijn. Koude en mildere, zonnige dagen wisselen elkaar af. De middagtemperatuur is in de winter gemiddeld 12°C, nachtvorst komt zelden voor. In de winter regent het ongeveer 10 dagen per maand.