Busreizen

Meer over Busreizen

Ideaal hoor, een busreis. Je gaat uitgerust naar de bestemming toe en je komt uitgerust weer thuis. Niet eerst naar een vliegveld toe waar je je auto voor veel geld moet parkeren. Geen eindeloos gesjouw met de zware koffers. Niet drie uur van tevoren inchecken. Niks daarvan! Voor een busreis zijn heel veel opstapplaatsen, ook bij jou in de buurt. Een ander voordeel is dat je veel ziet onderweg. Je ziet het landschap telkens veranderen.

Met de auto op vakantie moet je gewoon heel goed opletten. Op het soms hele drukke verkeer, de weerssituatie en dat je wel de juiste afslag neemt. Tanken hoeft ook niet en je krijgt ook geen pech onderweg. Kom je in een file terecht dan maakt dat niks uit. Je zit nu lekker relaxed en kijkt lachend naar buiten hoe de file zich oplost. Ga je ver weg dan weet je dat je over een paar dagen lekker zult eten, drinken en slapen in een goed hotel. Ook is het zo dat je met gelijkgestemde mensen in de bus zit. En natuurlijk praat je daar over en je hebt daarom heel snel contact. En voordat je het weet ga je onderweg even lekker koffiedrinken, de benen strekken en misschien wel een sigaretje roken. De bussen van vandaag de dag zijn uiterst luxe en comfortabel. Lekkere luie zitplaatsen, aircootje, toilet en een koffiebar, wat wil je nog meer en voor dat geld?

Aangekomen op je bestemming word je voor je hotel afgezet. De koffers worden voor je uit de bus gehaald en naar binnen gebracht. Op het vliegveld daarentegen moet je eerst daar lang op wachten. En daarna weer met de koffers naar buiten zeulen. Doe toch maar een busreis! Prima hoor. En natuurlijk gaat je vakantie te snel voorbij. Op de terugweg wordt heel gezellig nagepraat over wat iedereen gedaan, gezien en beleefd heeft. Je houdt er fijne herinneringen aan over. Adressen worden over en weer uitgewisseld. Met een verlegen lach en een traantje wordt afscheid van elkaar genomen. Volgend jaar weer met de bus want het is prima bevallen!

Natuurlijk kun je niet alleen met een bus een stedentrip doen. Je kunt namelijk ook met de trein. Hiervoor zijn totaalpakketten samengesteld. Dan heb je een treinreis en een hotel bij elkaar. Ook kun je een busreis apart boeken en daarginds een hotel zoeken. Wat ook erg leuk is is een Fly Drive. Een pakket met de vliegreis, hotel en een huurauto in een. Een stedentrip kun je op meerdere manieren maken.

Boeken van een busreis

Dan ga je eerst naar www.gasamen.nl . Niet alleen busreizen in Nederland maar ook voor bestemmingen in heel Europa. Je kunt enkele dagen gaan maar ook voor langer. Compleet verzorgde reizen. Je hoeft nergens meer naar om te kijken.

www.peterlanghout.nl staat garant voor de fijnste busreizen en de leukste excursies. Voor de zomer en voor de wintervakantie. Dat wordt een busreis, dat wordt een topvakantie die je nooit meer zult vergeten, prima keuze!

Alleen of in groepsverband, met www.oad.nl altijd een geslaagde vakantie. Een geruststellende gedachte. De ideale partner voor een bestemming in de buurt of in het buitenland. Altijd goed, altijd betrouwbaar.

In alle seizoenen staat www.kras.nl voor je klaar. Een supergroot aanbod. Dat wordt echt wel moeilijk kiezen. Je kunt naar alle landen binnen Europa en naar de beste bestemmingen. Altijd prijs!

Al meer dan dertig jaar aan de top. www.dejongintra.nl. Een superbetrouwbare partner wat busreizen  betreft. Zorgeloos genieten, compleet en helemaal verzorgd. Zeg maar gewoon, de busreisspecialist!

Niet voor niets genomineerd als beste touroperator en reisaanbieder. www.effeweg.nl. Je bent nu wel effe op het juiste adres. Sleutelwoorden zijn betrouwbaar, veel comfort en altijd voordelig.

Vakantietips

Het is mogelijk dat je luchtziek wordt tijdens de busreis. Hiertegen is een doeltreffend medicijn. Vraag het aan je huisarts en informeer meteen hoe het zit met eventuele inentingen. Bij gebruik van geneesmiddelen is het zeker aan te bevelen wat extra mee te nemen. Niet elke bestemming heeft de geneesmiddelen die je nodig hebt. Zorg sowieso voor een goede reisverzekering. Voor dat weinige geld hoef je het zeker niet te laten. Neem altijd de papieren mee van je zorgverzekeraar, je weet tenslotte maar nooit! Wat altijd makkelijk is, is het meenemen van aspirine, pleisters en diarreepillen. In andere landen wordt het eten vaak anders bereid. Daar kan je maag last van krijgen en je vakantie doen vergallen. Drink in die landen water uit de fles, nooit uit de kraan!

Geld enzo

Het fijne is dat je nooit veel contant geld bij je hoeft te hebben. Pinnen kan onderhand overal. Creditcards worden in het buitenland over het algemeen aangenomen. Dat geldt met name voor de grotere hotels, tankstations, grote winkels en de betere restaurants. Wees ten alle tijden, en waar je ook bent, alert op zakkenrollers. Deze opereren vooral op markten en warenhuizen maar ook op straat. Berg je portemonnee goed op, geef hen geen kans!

Drugs

Wees niet stoer. Neem geen grammetje mee naar je bestemming. Neem geen grammetje mee terug naar Nederland. De straffen in het buitenland zijn bijzonder zwaar en je gaat voor lange tijd op water en brood. Tenminste, als je dat krijgt. Neem ook nooit een pakketje of iets dergelijks voor een ander mee! Wil je drank mee terugnemen? Informeer dan ruim van tevoren hoeveel je mag meenemen.

Een auto huren

Leuk, een auto huren en lekker rondtoeren. Zorg dan dat je op de hoogte bent van de daar geldende verkeersregels van je bestemming. Rijd vooral niet te hard. Boetes kunnen flink oplopen en je moet in principe contant betalen! Sluit altijd een verzekering af voordat je instapt. Huur geen wrak, probeer goed te bekijken hoe de auto er uit ziet, vooral de banden zijn slecht van huurauto`s in het buitenland. Verstandiger is het om voor vertrek in ons land een auto te huren bij de grotere verhuurbedrijven. Ook is dat goedkoper. Vaak moet je 21 jaar of ouder zijn om een auto te kunnen huren. Uiteraard moet je een geldig rijbewijs kunnen laten zien. Spreek meteen een prijs af.


Een taxi nemen kan in elke bestemming. Spreek ook hier van tevoren een bedrag af anders betaal je soms wel het dubbele tarief of ze rijden een heel eind om. Dan moet je betalen wat de taximeter aangeeft.

Reispapieren

Logisch is dat je de juiste papieren bezit. Een paspoort of een ID-kaart. Check altijd even of het document niet is verlopen. Ga je naar een bestemming waar een visum wordt gevraagd, vraag die dan echt op tijd aan. Het kan soms erg lang duren zo`n aanvraag.

Tenslotte

Tijdens je vakantie wil je ook het nachtleven ontdekken. Dat hoort er nu eenmaal bij. Het is aan te bevelen niet alleen in de nacht over straat te lopen in grote steden. Probeer met een groep te gaan mocht je alleen zijn. Lukt dat niet, neem dan een taxi. Laat je brengen en laat je halen. Voor je eigen veiligheid. Drink je glas altijd leeg. Men kan iets in je glas doen waardoor je ziek kunt worden of nog erger.