Ferries

Meer over Ferries

Een stad bezoeken waar je altijd al naar toe hebt willen gaan. Vaak aan gedacht en alsmaar uitgesteld. En waarom zou je dat doen, telkens dat uitstellen. Van uitstel komt afstel. Er zijn zoveel mooie steden. In elke stad is zoveel te zien, te bewonderen en te beleven. Met een stedentrip zit je altijd goed. Doe het maar eens en nu niet denken van ach, dat doe ik nog wel eens een keer. Nee, niet doen, doe het nu maar en wanneer je weer thuis bent ben je echt wel blij dat je het gedaan hebt. En zeker te weten dat je het nog eens doet. Naar dezelfde stad of misschien wel eens heel iets anders.

Dat is nog eens uniek! Een stedentrip met een boot. Je kunt natuurlijk ook een stedentrip met de trein doen. Daar zijn totaalpakketten van te krijgen. Treinreis en hotel in één. Je kunt ook alleen een treinreis boeken en op plaats van bestemming een hotel opzoeken. Naast een treinreis kun je ook met de bus een stedentrip maken. Ook hier is er een totaalpakket. De busreis met een hotel daarbij. Wil je alleen de busreis dan is dat ook mogelijk. Een andere interessante totaalreis voor een stedentrip is een fly drive. Een combinatie van vliegreis, hotel en een huurauto.

Wil je de reis maken op jouw manier, dan kun je alleen een hotel boeken in jouw bestemming. Tenslotte kun je alleen een vliegticket boeken en ook hier zelf je hotel uitzoeken. Zoals je ziet zijn er vele mogelijkheden om je stedentrip te doen en om daar uitgebreid van te genieten.

Met de boot

Eens een keer heel wat anders. Je kunt een ferry overtocht (bootreis) maken naar jouw favoriete stad in ons land maar ook voor ver daarbuiten. Zelfs buiten Europa. Ook hier kun je een totaalpakket nemen dat wel zo gemakkelijk is. Dus de ferry overtocht met een hotel. Je kunt ook alleen de boottocht boeken en op plaats van aankomst onderdak zoeken. Dus weer mogelijkheden genoeg om op je eigen manier een stedentrip te organiseren. Blijf je ons land dan kan het mogelijk zijn om op de boot te overnachten maar dat is niet altijd. Het ligt er aan wat je zelf wilt. Voor een verre stedentrip slaap je onderweg natuurlijk altijd op de boot. Op de plaats van bestemming heb je uiteraard een fijn hotel gereserveerd. Tijdens zo`n ferry overtocht zijn er altijd leuke dingen te doen aan boord. Na een prima nachtrust is er in de ochtend een uitgebreid ontbijt. In de middag een heerlijke lunch. In de avond een kostelijk diner. Je zult je nooit vervelen en voordat je het weet ga je weer van boord af. Ook een ideale plaats om nieuwe vrienden te maken. En dan laat in de avond, aan de reling kijken hoe de zon ondergaat. Even later kun je alle sterren tellen die aan de hemel staan en je bent stil van verbazing.

Ja, deze manier van een stedentrip maken is wel heel spannend en uniek en daarom zo ontzettend leuk om dat eens te doen. Je krijgt er geen spijt van!

Reisaanbieders van ferries

Ook van alle markten thuis is www.dfdseaways.nl. Voor een stedentrip dichtbij of ver van huis. Altijd helemaal okay!

Een prima reisorganisatie is www.cruisetravel.nl. Een royaal aanbod voor verre bestemmingen. Bekend om de 3 V`s. Voordelig, vertrouwd en verzorgd.

Een absolute topper op het gebied van boottochten is natuurlijk www.vannood.nl. En dat niet alleen! Deze topper is echt van alle vakantiemarkten thuis!

Een erg bekende reisaanbieder is natuurlijk www.peterlanghout.nl. Je kunt het niet zo gek bedenken of zij varen er wel heen. Dat wordt dus gezellig thuis eerst een stedentrip uitzoeken.

Informatie waar je je voordeel mee kunt doen

Gefeliciteerd! Je hebt een stedentrip geboekt en je gaat met de boot. Maar heb je wel al je nodige papieren wel gecontroleerd? Is je paspoort of ID-kaart nog wel geldig? Is er niks verlopen en heb je wel op tijd een visum aangevraagd? Want die kan nodig zijn in sommige landen. Doe dit echt op tijd want het kan lang duren!
Sluit in elk geval altijd een reisverzekering af. En voor die paar euro hoef je het niet te laten. Raadpleeg van te voren de weersverwachting voor de periode dat je gaat. Valt het tegen dan kun je misschien nog je stedentrip verzetten.

Financiele zaken

Veel contant geld meenemen hoeft niet meer vandaag de dag. Alleen voor kleine dingen is het wel gemakkelijk. In de meeste Europese landen kun je pinnen, ook tijdens je ferry overtocht. Dat is wel gemakkelijk hoor. Ook creditcards en Travellercheques worden in vele gevallen gewoon geaccepteerd. Zeker in de betere eetgelegenheden, hotels en grotere warenhuizen.

Om ziekte te voorkomen

Gebruik je medicijnen dan is het aan te bevelen extra mee te nemen. Ook tegen zeeziekte is een medicijn te koop. Vraag bij de huisarts of zorgverzekeraar of je ingeënt moet worden. Voorkomen is altijd beter dan genezen! Neem altijd ook pijnstillers mee evenals pillen tegen buikloop. Afhankelijk van waar je bent is het aan te raden om flessen water te kopen. Drink in principe geen kraanwater.

Verdovende middelen

De straf die je in het buitenland krijgt voor het in bezit hebben van drugs is erg hoog. Neem dus nooit en te nimmer wat mee. Niet voor jezelf en niet voor de verkoop. Neem nooit drugs mee naar huis.

Auto huren

Kun je wel veel zien tijdens je verblijf. Niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Je kunt van te voren een auto huren die in je stad voor je klaarstaat. Je kunt er ook een auto ter plekke huren. Let er dan op dat je een goede auto huurt. Verzeker je meteen en betaal het bedrag zoals overeengekomen. Leer thuis wat de meest voorkomende verkeersborden betekenen. Dan heb je daar gemak van.

Maak geen verkeersovertredingen want dat wordt meteen en contant betalen. Weg vakantiegeld! Houd je altijd aan de snelheid die voor dat type weg geldt. Let erg goed op. In het buitenland rijden de chauffeurs wel iets anders dan in ons land. Ook wordt er vaak getoeterd en geschreeuwd. Laat je daardoor niet van de wijs brengen. Toeter en schreeuw gewoon terug.