Betalen Luxemburg

Meer over Betalen Luxemburg

Luxemburg is aangesloten bij de Europese Unie, dus u kunt gewoon met euro’s betalen. De prijzen liggen wat eten en drinken betreft net iets boven die in Nederland, ongeveer 10 procent. Maar alle producten waar we in Nederland veel belasting bovenop betalen, zijn in Luxemburg juist veel goedkoper. Dit geldt onder andere voor benzine en sigaretten.

Betaalmogelijkheden

De betaalmogelijkheden in Luxemburg verschillen niet zoveel van die in Nederland. Houd u er rekening mee dat u niet in alle winkels van uw Nederlandse pinpas gebruik kunt maken. U kunt met uw Nederlandse pas wel geld opnemen bij de bankautomaten. Hetzelfde geldt voor uw creditcard. Denk eraan dat u bij gebruik van uw creditcard meestal wel transactiekosten moet betalen.

Fooien en btw

Het is in Luxemburg niet verplicht om een fooi achter te laten als u in een restaurant gaat eten, maar u mag dit natuurlijk wel doen als u een uitstekende service heeft gehad. Soms worden er van te voren al servicekosten van ongeveer 10 procent bij het totaalbedrag berekend. Het btw-tarief in Luxemburg ligt relatief laag.

Openingstijden financiële instellingen

De meeste banken zijn doordeweeks geopend van 08:30 – 12:15 en van 13:30 – 16:00. Houdt u er rekening mee dat veel banken en postkantoren tussen de middag dicht zijn voor de lunch. In het weekend zijn ze meestal gesloten.