Vervoer Luxemburg

Meer over Vervoer Luxemburg

De beste manieren om u te verplaatsen in Luxemburg zijn te voet, met de fiets of met de bus. Omdat Luxemburg vrij klein is, kunt u de meeste bezienswaardigheden te voet bezoeken. Wilt u toch gebruik maken van het openbaar vervoer, dan kunt u in de bus voor 1,50 euro een kaartje kopen. Deze is een uur lang geldig. Een dagkaart voor het openbaar vervoer kost 4,00 euro.

Bus

Mocht u echter wel van het openbaar vervoer gebruik willen maken, dan kunt u het beste de bus nemen. Luxemburg beschikt over een goed netwerk van bussen, welke allemaal langs het centrale busstation Hamilius komen.

U hoeft zich tijdens uw avondje stappen in Luxemburg geen zorgen te maken dat u niet meer naar uw hotel terugkomt: u kunt gebruik maken van de City Night Bus, die iedere vrijdag en zaterdag van 22:00 – 03:00 rijdt.

Trein

In de stad bevindt zich ook het Centraal Station van Luxemburg. De trein is bij uitstek geschikt om snel en comfortabel naar andere delen van het land te reizen of om buurlanden te bezoeken.

VliegveldenVliegvelden Luxemburg: Luchthaven Luxemburg-Findel

De Luchthaven Luxemburg-Findel is de grootste en de enige internationale luchthaven van Luxemburg. De luchthaven beschikt over twee terminals en ligt op ongeveer zes kilometer van de stad. Voor meer informatie over de Luchthaven Luxemburg-Findel kunt u kijken op www.luxair.lu.

Openbaar vervoer vanaf vliegvelden

Vanaf Luxemburg-Findel kunt u op verschillende manieren naar het centrum van de stad reizen. Als u kiest voor de bus dan kunt u lijn 16 nemen; deze rijdt via de Kirchberg en het stadscentrum naar het Centraal Station. Doordeweeks vertrekt deze lijn iedere 10 tot 15 minuten vanaf het vliegveld, en op zondag ieder half uur. U kunt er tevens voor kiezen om gebruik te maken van een taxi. Op de luchthaven staat aangegeven hoe u bij de taxistandplaats kunt komen.

Autoverhuur

Heeft u geen zin in gedoe met het openbaar vervoer na uw aankomst op Luxemburg-Findel, dan kunt u er uiteraard ook voor kiezen direct uw huurauto op te halen bij een van de autobedrijven die op de luchthaven zijn gevestigd. Alamo, Car del Mar, Holidaycars, eBookers en Autohuren.nu bieden voordelige huurauto’s tijdens uw stedentrip Luxemburg. Voor meer informatie over autoverhuur in Luxemburg kunt u kijken bij "Autohuur" in het menu.