Uitgaan Luxemburg

Meer over Uitgaan Luxemburg

UitgaanUitgaan Luxemburg

Luxemburg heeft een klein, maar zeer gezellig uitgaansleven. Degenen die op zoek zijn naar muziek, een goede sfeer en multiculturele ontmoetingen onder het genot van een drankje zullen zeker niet teleurgesteld worden. Op woensdag, vrijdag en zaterdag is het nachtleven meestal het drukst. Gedurende de zomer zitten alle terrassen tot laat vol. Stedentrip.com heeft voor u een selectie gemaakt van de leukste uitgaansgelegenheden in Luxemburg.

Restaurants

Er is een verassend hoog aantal restaurants met michelin-sterren te vinden in Luxemburg. Daarnaast zijn er veel pizzeria’s gevestigd, vanwege de vele Italianen die gedurende het einde van de negentiende eeuw naar Luxemburg emigreerden. Voor de wat goedkopere eetgelegenheden kunt u het beste naar het Place d’Armes gaan.

Um Dierfgen

Wilt u typisch Luxemburgs eten proeven tijdens uw stedentrip Luxemburg? Dan bent u bij restaurant Um Diergen aan het goede adres. Probeert u vooral de mosselgerechten van het restaurant. Voor meer informatie over dit restaurant kunt u kijken op www.umdierfgen.lu.

Mousel’s Cantine

Bij Mousel’s Cantine kunt u terecht voor Luxemburgse en Franse gerechten. Voor meer informatie over dit restaurant kunt u kijken op www.mouselscantine.lu.

La Fontaine

La Fontaine is een goed betaalbare bistro aan het Place de Paris 25. De gerechten variëren van pizza tot mosselen en Luxemburgse klassiekers.

Mosconi

Zin in Italiaans tijdens uw stedentrip Luxemburg? Ga dan naar Mosconi. Dit restaurant heeft maar liefst twee michelin-sterren en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Voor meer informatie kunt u kijken op www.mosconi.lu.

Taj Mahal

Heeft u zin in Indisch tijdens uw stedentrip Luxemburg, ga dan naar Taj Mahal. In dit restaurant worden uitstekende Indische gerechten geserveerd en de bediening is zeer vriendelijk.

Discotheken/clubs

De clubscene in Luxemburg is niet zo groot, maar de clubs die er te vinden zijn, zijn behoorlijk exclusief. U hoeft zich tijdens uw avondje stappen in Luxemburg geen zorgen te maken dat u na afloop niet meer naar uw hotel terugkomt: u kunt gebruik maken van de City Night Bus, die iedere vrijdag en zaterdag van 22:00 – 03:00 rijdt.

Club Byblos

Club Byblos is een van de weinige nachtclubs in Luxemburg, dus als u lekker wil dansen tijdens uw stedentrip Luxemburg moet u hier zijn. De club heeft drie verdiepingen en beschikt over meerdere dansvloeren, een VIP ruimte, pooltafel en loungebar. Byblos is op woensdag, donderdag en zondag geopend van 00:00 – 06:00 en op vrijdag en zaterdag van 23:00 – 08:00. Kijk voor het actuele programma op www.byblos.lu.

Rockhal

De Rockhal is een multifunctionele venue, oefenruimte, privéclub en lounge in een. U kunt er tevens goed eten in het restaurant "Rockhalicious" waar chefkok Damien Klein de heerlijkste gerechten op tafel zet. Kijk op www.rockhal.lu om te zien wat er allemaal te doen is in deze unieke club!

Cafés

Luxemburg beschikt over tal van gezellige cafés. Stedentrip.com heeft voor u een selectie gemaakt van de leukste cafés om te bezoeken tijdens uw stedentrip.

Coyote Café

Ga naar het Coyote Café voor een hapje eten en een cocktail. Het Coyote café is elke dag geopend van 11:00 – 01:00.

Art Café

Het Art Café heeft een goede sfeer is gevestigd in het centrum van de stad, vlak naast het Capucin Theater. Het is een ideale plek om even een kopje koffie te drinken. Er worden ook lichte maaltijden geserveerd.

Café Francais

Bij Café Francais kunt u terecht voor typisch Luxemburgse en Franse gerechten en een uitgebreide selectie aan wijnen. Gedurende de zomer is het goed toeven op het terras. De keuken is geopend van 10:00 – 23:00.

Theaters

Luxemburg beschikt over verrassend veel theaters. Op www.theatres.lu kunt u een overzicht vinden. Stedentrip.com heeft voor u een selectie gemaakt van de meest noemenswaardige theaters in Luxemburg.

Grand Theatre de la Ville de Luxembourg

In het Grand Theatre de la Ville de Luxembourg kunt u terecht voor opera’s, dansvoorstellingen, musicals en toneel. Het theater beschikt over twee zalen, die samen plaats bieden aan 1250 bezoekers. Kaarten voor voorstellingen zijn onder andere te reserveren via Luxemburg Ticket, en meer informatie over het theater zelf is te vinden op www.theatres.lu

Theatre Ouvert Luxembourg

Voor hedendaagse theatervoorstellingen tijdens uw stedentrip Luxemburg kunt u terecht bij het Theatre Ouvert Luxemburg. Voor het actuele programma kunt u kijken op www.tol.lu.

Uitgaansgebieden

De meeste uitgaansgelegenheden in Luxemburg liggen in de Oude Stad, op en rondom het Place d’Armes. Rond l’Alzette zijn erg veel pubs en cafés geconcentreerd. Ook de wijk D’Hollerich is een geschikt uitgaansgebied. Er zijn veel trendy bars te vinden en u kunt er vast ook wel een optreden zien bij Den Atelier. Een ander uitgaansgebied is de buurt rondom het treinstation, die bekend staat om haar bars, cabaretvoorstellingen en multiculturele eetgelegenheden. Het hoofdkwartier van het Luxemburgse nachtleven is gelegen in de wijken Clausen en Grund. Er zijn veel Engelse en Ierse pubs te vinden en gedurende de zomer zijn de terrasjes lekker druk.