Goedkoop Luxemburg

Meer over Goedkoop Luxemburg

Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, dan raden wij u aan om mee te gaan op een historische stadwandeling door Luxemburg. Reis terug in de tijd en beleef ruim 1000 jaar aan geschiedenis in 100 minuten. De Wenzel stadswandeling neemt u mee door de oudste wijken van Luxemburg, zodat u de rijke cultuur en geschiedenis van de stad kunt proeven. U bezoekt onder andere het ondergrondse gangenstelsel Casemates de Bock, evenals enkele kastelen en kerken.

Neem deel aan de City Promenade stadswandeling onder begeleiding van een gids. Tijdens de wandeling, die ongeveer twee uur duurt, ontdekt u de meest noemenswaardige attracties van de stad, waaronder Place d’Armes, de Oude Stad en het Paleis van de Groothertog.

Er is voor ieder wat wils in Luxemburg: Architectuurliefhebbers kunnen bijvoorbeeld een tour maken langs allerlei verschillende monumenten, waaronder de Kathedraal van Luxemburg en de Saint Michel.

Voor meer informatie over bovenstaande stadwandelingen en andere excursies in Luxemburg kunt u terecht bij het Centrum voor Toerisme van Luxemburg-stad op het Place Guillaume, of kijken op www.lcto.lu.

Gratis activiteiten in en rond Luxemburg

Bezoek het Edmund Klein Park tijdens uw stedentrip Luxemburg. Het park werd aangelegd nadat het fort vernietigd werd na het Verdrag van Londen in 1867. Het is tegenwoordig een typisch stadspark, met een vijver, fonteinen en veel groen.

Het Aboretum Kirchberg omvat drie parken met allerlei beschermde bomen en planten. U kunt meegaan op een rondleiding of zelf de omgeving verkennen. Het gebied beslaat een oppervlakte van bijna 30 hectare. Het aboretum werd in 1994 opengesteld voor het publiek en is vrij toegankelijk.

Goedkope activiteiten in en rond Luxemburg

Bent u een beetje moe van al het rondlopen, geef uw voeten dan even rust en maak een ritje met de Petrusse Express. Het stadstreintje, dat beschikt over 45 zitplaatsen, vertrekt aan de westkant van het Place de la Constitution en neemt bezoekers mee door de kleine straatjes en pleinen van de Oude Stad. De tour duurt ongeveer een uur. U wordt voorzien van een koptelefoon met commentaar over de bezienswaardigheden.

U kunt aan tal van activiteiten deelnemen tijdens uw stedentrip Luxemburg. Denk aan mountainbiken, paardrijden, kanoën, klimmen en golfen. Het Centrum voor Toerisme van Luxemburg-stad aan het Place Guillaume kan u daarbij verder helpen. Kijk op www.lcto.lu om te zien wat er allemaal te doen is tijdens uw stedentrip Luxemburg!