Shoppen Luxemburg

Meer over Shoppen Luxemburg

Winkelen is Luxemburg is erg aangenaam, omdat het grootste gedeelte van de winkelstraten autovrij is. De winkels in Luxemburg zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 09:00 – 18:00 geopend. Op maandag gaan de winkels om 14:00 open en op zondag is alles meestal gesloten. Er zijn voldoende winkels te vinden verspreid door de stad, afgewisseld met delicatessenzaken. De markten zijn ook een aanrader.

Rue des Capucins

De Rue des Capucins is de belangrijkste winkelstraat in Luxemburg. Hier kunt u zowel exclusieve modezaken vinden als goedkopere winkels. Ook in de zijstraten van Rue des Capucins zijn leuke boetiekjes te vinden.

La Belle Etoile

Het shoppingcenter La Belle Etoile ligt net buiten Luxemburg, maar is zeker een bezoekje waard. U vindt hier alles onder een dak, dus het is een uitstekende plek om te gaan winkelen als het onverhoopt een keer mocht regenen tijdens uw stedentrip Luxemburg. Voor een compleet overzicht van alle winkels in dit shoppingcenter, kunt u kijken op www.belle-etoile.lu.

Markt op Place Guillaume

Iedere woensdag en zaterdag vanaf 07:30 – 13:00 is er een gezellige markt op het Place Guillaume. U kunt hier onder andere terecht voor verse groenten en fruit, bloemen, zelfgemaakte jam en verse geitenkaas.

Vlooienmarkt op Place d’Armes

Elke tweede en vierde zaterdag van de maand is er een vlooienmarkt op het Place d"Armes. Hier kunt u ongetwijfeld wat goede koopjes vinden!