Stedentrip Luxemburg

Meer over Stedentrip Luxemburg

Luxemburg is de hoofdstad van het gelijknamige Groothertogdom Luxemburg, dat na Malta het kleinste land van de Europese Unie is. Maar laat de grootte u niet misleiden; Luxemburg heeft een erg rijke cultuur en is een van de rijkste steden van Europa. Het is een van de belangrijkste financiƫle centra ter wereld met meer dan 160 banken. Verder is Luxemburg de thuisbasis voor enkele belangrijke Europese instituten, waaronder de kantoren van het Europees parlement en de Europese rechtbank. Luxemburg heeft een geschiedenis van meer dan 1000 jaar. De naam Luxemburg kwam voor het eerst in de geschiedenis voor in 963, toen graaf Siegfried een stuk land verruilde voor een verlaten kasteel dat bekend stond als "Lucilinburhuc." Tot 1443 was Luxemburg een onafhankelijk land, toen een graafschap in het Duitse keizerrijk. Er werd hard gevochten om Luxemburg, met name vanwege de strategische positie van het land binnen Europa. Uiteindelijk werd in 1839, na het Verdrag van Londen, het huidige Groothertogdom Luxemburg gevormd.

Op deze website vind u allerlei leuke en interessante informatie over een stedentrip Luxemburg. Wordt er gesproken over Luxemburg, dan wordt hiermee de stad bedoeld, tenzij anders is aangegeven.

Populariteit Luxemburg

Luxemburg is een erg populaire bestemming voor een stedentrip, vooral voor Nederlanders, Belgen, Duitsers en Fransen. Dat komt omdat het erg dichtbij ligt, maar toch een heel andere cultuur heeft. Luxemburg heeft een sterke nationale identiteit en rijke en gevarieerde industriƫle erfgoederen. De Oude Stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is dan ook zeker een bezoek waard. Wacht niet langer en boek nu uw stedentrip Luxemburg!