Autohuur Marrakech

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Marrakech

Meer over Autohuur Marrakech

Informatie over het autorijden

Wil je veel zien en wil je snel ergens ter plekke zijn, dan is een huurauto aan te bevelen. Een ander voordeel is dat je kunt stoppen wanneer je wilt en verder wilt rijden wanneer het jou uitkomt. Het autorijden op zich is in Marrakech best wel te doen. Natuurlijk, er zijn wat andere verkeersregels, de wegen zijn anders en de mensen rijden anders dan je gewend bent.

Rijgedrag

Neem bijvoorbeeld het rijgedrag. De autorijders in de stad zijn niet echt beleefd. Dat houdt dan in dat de sterkste voorrang neemt. Voor voetgangers wordt in het algemeen niet gestopt. De wegen zijn best wel breed maar men wil daar graag links blijven rijden. Het verkeer in de stad is soms best wel druk en chaotisch. Niks van aantrekken en gewoon rechts blijven rijden. Ga je uit het centrum dan wordt het allemaal wat rustiger. De maximale snelheid buiten de stad is 50 kilometer per uur.

Stoplichten en rotondes

De stoplichten functioneren hetzelfde als in Nederland. Alleen oranje kan problemen opleveren. Als het oranje licht knippert dien je meteen te stoppen! Rij je toch door en de politie ziet dat dan kun je een aardige boete krijgen. Deze boete dient contant én meteen te worden betaald. Niet elke rotonde is hetzelfde wat voorrang betreft, dan heb je wel weer voorrang, dan weer niet dus opletten geblazen!

Politie

En de politie is vooral aanwezig op de toegangswegen naar de grote steden. Wil je onbestraft blijven dan moet je je veiligheidsgordel om hebben. Je moet dus ook niet te hard rijden en je moet richting aangeven bij het wisselen van rijbaan.

Tanken

Dat moet je vooral bij de grotere tankstations doen, weet je zeker dat je goede kwaliteit krijgt. De brandstofprijzen liggen over het algemeen iets lager dan in Nederland. Je hoeft zelf niet te tanken, dat doet het personeel. De bedoeling is wel dat je een fooi geeft, ongeveer tien Dirham en dat is een euro.

Liften

De normaalste zaak van de wereld in Marrakech want niet iedereen kan een auto betalen. Geadviseerd wordt om geen lifters mee te nemen. Gewoon doorrijden, ook staat er een auto langs de weg met de motorkap omhoog, voor je eigen veiligheid!

Autoverhuurbedrijven in Marrakech

Natuurlijk zijn er de bekende autoverhuurbedrijven bij het vliegveld van Marrakech. Daar kun je het beste een auto huren want je weet dat een huurauto in een prima technische staat verkeert. Dat kun je niet bepaald zeggen over de huurauto`s in de stad. Er zijn er genoeg, de concurrentie is groot en afdingen is gebruikelijk. Ben je toch van plan daar een auto te huren zorg dan dat je verzekerd bent. Kijk ook zoveel mogelijk naar de technische staat en vooral naar de banden. Tref je een auto met deuken er in, laat die deuken dan noteren anders word jij er straks van beschuldigd en moet je flink betalen. Eigenlijk moet je in de stad geen auto huren. Speel op save en huur een auto voordat je naar Marrakech gaat. Dan kun je je uitgezochte auto ophalen bij het vliegveld. Wél zo`n veilig gevoel!

Veel plezier in Marrakech met je huurauto.