Shoppen Marrakech

Meer over Shoppen Marrakech

Openingstijden

In Marrakech gelden geen algemene openingstijden. Het is soms net hoe het uitkomt. Een richtlijn is dat de meeste winkels open zijn van maandag tot en met de zaterdag. De winkels gaan in principe open om 09:00 uur tot 13:00 uur. Dan gaan de winkeldeuren dicht om vervolgens weer open te gaan om 15:00 uur tot 19:00 uur. Shoppen in Marrakech is niet zomaar shoppen, het is een belevenis. Marrakech is een Walhalla voor mensen die het heerlijk vinden om zelfgemaakte spulletjes te kopen.

Winkelcentrum

Zonder enige twijfel is dat Ville Nouvelle. Het is opgebouwd uit allemaal boetiekjes. Wat je vooral veel vindt zijn de handwerkwinkels. Daarnaast nog vele antiekwinkeltjes en exclusieve ontwerpwinkels. Een erg bekende in dit centrum is de winkel van Michele Baconnier. Dat komt omdat zij bijzondere creaties maakt. Zij heeft ook al winkels in Parijs en Saint-Tropez. In deze winkel vind je aparte kleding, vele accessoires, sieraden, schoenen en tassen. Haar adres is Rue de vieux Marrakchi 6.

Soeks

Een soek is een geheel aan straatjes en steegjes waar je de leukste dingen kunt kopen. Het is een soort markt zeg maar. Bij elkaar is het een labyrinth. Wie Marrakech zegt, zegt meteen soeks, zo zijn die met elkaar verbonden. Je kunt echt alles kopen op een soek. Meubels, keramiek, juwelen, lederwaren, kleding natuurlijk en nog veel veel meer! Je komt hier eigenlijk niet uitgekeken. Je dwaalt door de talloze straatjes en steegjes dus pas maar op dat je niet verdwaald! De soeks liggen rondom het meest levendige plein van de stad, het Djaama el- Fna. Er zijn wolsoeks, tapijtensoeks, kruidensoeks en nog veel meer soorten soeks.

Artisane winkels

En die zijn vooral buiten de soeks te vinden. Deze winkels zijn opgericht door de Marokkaanse overheid en worden er ook door geleid. Kenmerk is dat de producten die verkocht worden van uitstekende kwaliteit zijn. Daarom betaal je iets meer maar ook hier moet je eigenlijk afdingen.

Marktpleinen

En op die marktpleinen wordt ook van alles verkocht. Vooral wat met verlichting heeft te maken maar ook keramiek en juwelen. Hou je van heerlijke kruiden en specerijen dan ben je hier op de juiste plaats.

Antiekwinkeltjes

En die zitten door de hele stad. In die antiekzaken kun je bijzonder goed terecht voor prachtige kandelaars, miniatuurbeeldjes, oude tapijten, kleurrijke stoffen en nog veel veel meer. Je komt in zo`n zaak niet uitgekeken en nogmaals, afdingen want dat hoort bij het aankoopspelletje.