Vervoer Marrakech

Meer over Vervoer Marrakech

Marrakech is een wereldstad met ongeveer 800.000 inwoners en de vele toeristen zijn dan niet meegerekend. Toch heeft de stad geen tram en ook geen metro. Alle vervoer vindt boven de grond plaats. Er zijn genoeg mogelijkheden om de stad te verkennen voor weinig geld.

Taxi`s
zijn er genoeg in de stad. Er zijn kleine taxi`s, Petit Taxi en er zijn grote taxi`s, Grand Taxi. In een kleine taxi mogen maximaal drie passagiers in buiten de chauffeur. In een grote taxi zes personen inclusief de chauffeur. De prijzen van een kleine taxi liggen rond de 10 en 15 Dirham. De prijzen van de grote taxi liggen iets hoger. Over de prijs moet je een afspraak maken.

Bussen

Het busstation ligt aan de Bab Doukkala. Het busnet is behoorlijk met ongeveer 30 lijnen. Een buskaartje kun je kopen in de bus. Wat je moet betalen hangt af waar je naar toe wilt. Er zijn in de stad twee toeristische buslijnen. Herkenbaar aan de rode kleur en het zijn dubbeldekkers. Er is een rode lijn en een blauwe. De rode lijn gaat door de stad langs alle toeristische plekjes. De blauwe bus gaat meer buiten de stad.

Open koetsen
Een heerlijk en goedkoop alternatief. Je rijdt door de bruisende stad en je kunt alles goed zien omdat zo`n koets open is.

Shuttlebus
Enkele keren per dag rijdt er een shuttlebus van het vliegveld naar het centrum en ook weer van het centrum naar het vliegveld.

Treinen
Deze rijden niet in de stad zelf maar wel naar andere plaatsen in de buurt. Je kunt kiezen uit een eerste klas coupé en een tweede klas coupé. De tweede klas is wel veel gezelliger.

Auto
Een optie om de stad en omstreken goed te verkennen is het huren van een auto. Je kunt zo op de mooiste plekjes komen. Er zijn genoeg autoverhuurbedrijven in Marrakech en afdingen kan nooit kwaad!

Fiets en bromfiets
Daarvan zie je er genoeg rijden. Natuurlijk erg gemakkelijk voor en door de stad en je bent lekker buiten. Ook deze vervoermiddelen kun je huren voor een paar euro.

Kamelen
De kamelen worden hoofdzakelijk gebruikt bij excursies en andere soort tochten.