Busreis Oslo

Meer over Busreis Oslo

Er zijn verschillende manieren om met de bus in Oslo te komen. Je kunt alleen de busrit boeken, of een geheel verzorgde reis, inclusief hotel en diner.

Lijndienst

Bij Eurolines (www.eurolines.nl) kun je terecht voor een ‘kale’ busreis. Je kunt opstappen in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam of Utrecht. Je reist verder via Duitsland, Denemarken en Zweden naar Noorwegen. In Kopenhagen moet je overstappen. Een retourtje Amsterdam-Oslo kost ongeveer €150,00 per persoon.

De reis, die ongeveer drieëntwintig uur duurt, wordt zo nu en dan onderbroken voor een pauze. In de bus wordt geen eten en drinken verkocht. De bussen zijn wel voorzien van een toilet. Roken en het nuttigen van alcoholische dranken in de bus zijn niet toegestaan.

Verzorgde reis

Als je graag een geheel verzorgde busreis naar Oslo wilt maken, dan kun je bij verschillende busreismaatschappijen terecht. Een bezoek aan Oslo is dan onderdeel van een rondreis.

Oad Reizen (www.oad.nl) biedt een excursie reis van negentien dagen aan, die onder andere Oslo aandoet. Een sightseeing Oslo maakt ook onderdeel uit van de tien dagen durende reis die Bolderman Reisburo’s (www.busreisnoorwegen.nl) organiseert. Met Pelikaan reizen (www.pelikaanreizen.nl) kun je twaalf dagen naar Noorwegen, waarvan je twee dagen in Oslo doorbrengt.

De prijzen van verzorgde reizen lopen nogal uiteen. Het bedrag dat je betaalt is onder andere afhankelijk van de lengte van de reis, het soort kamer waarin je overnacht en al dan niet bij de reissom inbegrepen excursies. Gemiddeld kost een busreis €1500,00 tot €2000,00.

Als je voor een geheel verzorgde reis kiest, dan is de bus waarmee je reist, anders dan de bussen die lijndiensten onderhouden, van alle gemakken voorzien. Airconditioning, toilet en minibar behoren tot de standaarduitrusting van de bussen. Overigens mag je bij geen enkele reismaatschappij roken in de bus.