Autohuur Oslo

bookanddrive

bookanddrive

Bookanddrive.nl heeft een erg groot aanbod van goedkope huurauto's in Oslo

Meer over Autohuur Oslo

Oslo is een van de weinige grote steden in Europa waar je met een gerust hart in de auto kunt stappen. Onder andere dankzij de brede straten hoeft autorijden in Oslo niet veel stress op te leveren. Overal in en in de buurt van het centrum kun je (betaald) parkeren. Als je in het bezit bent van een Oslo Pass, kun je zelfs gratis parkeren in de gemeentelijke parkeergarages.

De kans is dan ook groot dat je, als je eenmaal in Oslo bent, een auto wilt huren. Gelukkig zijn er mogelijkheden te over. In Oslo zijn verschillende autoverhuurbedrijven actief, en afhankelijk van de eisen die je aan je huurauto stelt, hoeft een auto huren voor de periode dat je in Oslo bent helemaal niet duur te zijn.

Bedrijven

In Oslo zijn verschillende autoverhuurders actief. Als je graag vóór je op reis gaat alvast een auto wilt reserveren, dan kun je dat doen via de (vaak Nederlandstalige) site van een van de grote verhuurbedrijven die een vestiging in Oslo hebben. Te denken valt aan Avis (www.avis.nl), Hertz (www.hertz.com) en Auto Europe (www.autoeurope.nl). Het voordeel van boeken via internet is, dat je je reservering in het Nederlands of in het Engels kunt doen, en dat je auto op je staat te wachten als je aankomt in Oslo.

Locaties

Alle bekende autoverhuurders hebben een vestiging op het vliegveld van Oslo. In de aankomsthal vind je de balies van onder andere Budget en Sixt. Een andere plek waar je veel autoverhuurders bijeen vindt, is het treinstation van Oslo. Hier tref je bijvoorbeeld EasyCar, Expedia en Holiday Autos.

Overigens hoef je je auto niet altijd op dezelfde plek terug te brengen als je hem hebt opgehaald. Als je dat bij je reservering aangeeft, kun je verschillende ophaal- en afhaallocaties kiezen.

Tarieven

De prijs die je voor het huren van een auto betaalt, is onder meer afhankelijk van het type auto waarin je wilt rijden. Je rijdt al in een Nissan Micra of een vergelijkbare auto vanaf ongeveer €95,00 per dag. Een Volkswagen Golf of een soortgelijke wagen kost €110,00 per dag, terwijl je voor een Ford Focus Wagon ongeveer €130,00 per dag betaalt.

Wat een auto huren kost, verschilt van autoverhuurder tot autoverhuurder. De prijsverschillen kunnen groot zijn. Als je op een koopje uit bent, kun je maar beter goed opletten, want bij de goedkoopste autoverhuurders zijn allerlei lokale belastingen en (verplichte) verzekeringen vaak niet bij de prijs inbegrepen.

Voorwaarden

Als je in Oslo een auto wilt huren, is het belangrijk dat je goed op de voorwaarden die de autoverhuurders hanteren, let. Zo willen niet alle verhuurders je een auto verhuren als je jonger bent dan 25 jaar, of als je je rijbewijs korter dan een jaar hebt.