Reisgidsen Oslo

Meer over Reisgidsen Oslo

Wat is een stedenreis zonder een goede reisgids? Het bestuderen van de gids is een belangrijk onderdeel van de voorpret, en zeker als je maar kort de tijd hebt in Oslo, is het belangrijk om vooraf goed te bedenken wat je in de stad wilt doen. Een reisgids kan daarbij een uitstekend hulpmiddel zijn. De hier beschreven reisgidsen zijn allemaal te koop via www.dezwerver.nl of www.bol.com.

Reisgids Oslo - Bergen

In het Engels geschreven, maar daarom niet minder interessant, is de reisgids Oslo - Bergen van Insight Guides. Het boekje telt 96 pagina’s en vertelt je alles over de geschiedenis van Noorwegen en de belangrijkste bezienswaardigheden van Oslo. De gids is rijk geïllustreerd en voorzien van verschillende handige kaarten.

Reisgids Oslo - Bergen, Insight Guides 2008, ISBN 9789812582782.

Cityspots Oslo

Met Cityspots Oslo ben jein minder dan geen tijd op de hoogte van alles wat je over Oslo moet weten. De leukste bezienswaardigheden, de beste plekken om te gaan eten, je vindt het allemaal in deze handige gids. Deze 160 pagina’s dikke gids staat boordevol praktische informatie. Het enige nadeel: het boekje is volledig Engelstalig.

Cityspots Oslo, Thomas Cook 2008, ISBN 9781841578859.

Reisgids Oslo

De ANWB heeft een leuke, praktische serie reisgidsen onder de titel ‘ANWB Extra’. Er is een deel dat helemaal over Oslo gaat. Er zit een kaart in de gids, waarop de twaalf hoogtepunten van Oslo gemarkeerd zijn. Verder staat het boekje vol met tips met betrekking tot eten, drinken, overnachten, winkelen en uitgaan in Oslo.

Reisgids Oslo, ANWB Extra 2009, ISBN 9789018023003.

Noorwegen - Oslo, Bergen, Telemark, Fjordengebied, Gudbrandsdal, Lofoten, Lapland, Spitsbergen

Een reisgids die niet alleen over Oslo, maar over een groter deel van Noorwegen gaat, is de gids van Tirion Uitgevers. In 454 pagina’s vertelt schrijver Hans Hoogendoorn je alles over dit prachtige land. Dankzij de registers en kaarten kun je snel de informatie vinden dan je nodig hebt.

Noorwegen - Oslo, Bergen, Telemark, Fjordengebied, Gudbrandsdal, Lofoten, Lapland, Spitsbergen, Tirion Uitgevers, ISBN 9789018006006.