Shoppen Oslo

Meer over Shoppen Oslo

Een echte stedentrip kan niet zonder minstens één middag winkelen. Gelukkig biedt Oslo daar meer dan genoeg gelegenheid voor. Er zijn een heleboel leuke winkels. Leuk om te bezoeken zijn ook de Bazar Hal en de vlooienmarkt.

Openingstijden

De winkels in Oslo gaan meestal tussen negen en tien uur ’s ochtends open. Op doordeweekse dagen sluiten de winkels doorgaans om zes of om zeven uur ’s avonds. Op vrijdag blijven veel winkels zelfs tot acht uur open. Als je op zaterdagen wilt gaan winkelen, heb je de tijd van negen uur in de ochtend tot vier uur in de middag, hoewel er ook winkels zijn die al om twee uur dicht gaan. Veel winkels zijn ook op zondag geopend.

Kleding

Wat is er leuker dan, als iemand vraagt waar je dat leuke truitje gekocht hebt, te kunnen zeggen dat het uit Oslo komt? Als je op zoek bent naar een nieuwe outfit, is de kans groot dat je in Oslo vindt wat je zoekt. Of je nu veel of weinig te besteden hebt, in deze stad vind je altijd iets naar je smaak.

De meeste en de leukste winkels vind je in de buurt van de Karl Johanns Gate. Dit is een voetgangersgebied, zodat je hier rustig kunt shoppen, zonder gehinderd te worden door het verkeer. De grote, internationale winkelketens zijn hier vertegenwoordigd, maar er zitten ook leuke winkels van Noorse origine, zoals Steen & Strøm en Paléet.

Ook Aker Brygge is een uitstekende plek om te gaan winkelen. In dit grote complex, niet ver van de zee, vind je niet alleen chique designerwinkels, maar ook gezellige budgetwinkeltjes. Honger en dorst hoef je hier niet te hebben: er zijn meer dan genoeg restaurants en cafés waar je even bij kunt tanken.

Wie op koopjes uit is, moet naar de wijk Grønland. De bijnaam van deze wijk is ‘Klein Pakistan’, en dit is de plek waar je niet alleen goedkope kleding, maar ook juwelen vindt.

In Oslo zijn verschillende leuke winkelcentra. Vooral onder de jeugd in Oslo is winkelcentrum Oslo City erg populair. Onder het dak van dit winkelcentrum tref je negentig winkels aan, en natuurlijk enkele gezellige restaurantjes. Bij het centrum van Oslo vind je het nieuwe Byportencentrum, waar de inwoners van Oslo eveneens graag naartoe gaan.

Bazar Hal

De Bazar Hal is vooral leuk als je niet voor de koopjes, maar voor de gezelligheid gaat winkelen. Je vindt dit ‘winkelcentrum’, dat bestaat uit een aantal markthallen die min of meer bij elkaar horen, niet ver van de kathedraal van Oslo. De sfeer is hier ontspannen, en het lijkt wel of niet het kopen en verkopen van spullen, maar de gezelligheid en het contact tussen klant en verkoper hier centraal staat. Ook kun je hier een kopje koffie drinken en een hapje eten.

Vlooienmarkt

Het is een van de dingen die elke grote stad lijkt te hebben: een vlooienmarkt. Dat de vlooienmarkt in Oslo niet zo populair is als de vlooienmarkten in andere grote steden, heeft misschien te maken met het klimaat, dat niet altijd geschikt is voor buitenactiviteiten.

De vlooienmarkt van Oslo heet Vestkanttorget. Elke zaterdag kun je hier tussen negen uur in de ochtend en vijf uur in de middag kleding, antiek, oude lp’s en allerhande hebbedingetjes kopen. Je vindt de markt op de Amaldus Nielsens Plass.