Uitgaan Oslo

Meer over Uitgaan Oslo

Scandinavië staat bekend om de hoge drankprijzen. Ook in Oslo moet je niet raar opkijken als je voor een biertje €8,00 moet betalen. Een avondje doorzakken is in Noorwegen dan ook minder populair dan in Nederland. Als je goed zoekt, zijn er echter ook cafés en clubs te vinden waar je een avondje uit kunt gaan zonder direct failliet te gaan. Goedkoop dronken worden zal je echter niet lukken.

De Noren gaan graag lekker uit eten, en daarna naar de bioscoop of naar een muziekcafé. Ook zijn er in Oslo verschillende trendy clubs. Vooral in de buurt van de Karl Johanns Gate zijn veel leuke uitgaansgelegenheden te vinden.

Vooral voor jongere stedentrippers is het belangrijk om te weten dat de minimumleeftijd voor het drinken van bier in Noorwegen 18 is. Om sterke drank te mogen drinken, moet je zelfs 20 zijn.

Restaurants

Kaffistova
Als je naar Noorwegen gaat, is het leuk om een keer typisch Noors te gaan eten. Kaffistova is dan een leuke en betaalbare optie. Bestel ‘raspeballer’, ‘boknafisk’ of ‘rømmegrøt’ en proef het échte Noorwegen. De bediening is snel en vriendelijk, maar je moet er wel op tijd zijn: omdat het accent in dit restaurant op het ontbijt en de lunch ligt, sluit het al vroeg.

Kaffistova, Rosenkrantz Gate 8, Oslo.

Fjord
Als je van vis houdt, is Fjord een goede keuze. Het restaurant serveert uitstekende visgerechten. Als je langer in de stad blijft of er regelmatig komt, kun je steeds opnieuw in dit restaurant gaan eten, want het menu is elke week anders. Naar Noorse maatstaven is Fjord een niet al te duur restaurant.

Fjord, Kristian Augusts Gate 11, Oslo.

Beach Club
Wie zelfs tijdens zijn stedentrip niet zonder hamburgers kan, moet het adres van de Oslose Beach Club onthouden. Hier zijn de burgers all American. Wat denk je bijvoorbeeld van de Hawaii, de Farmer’s de Luxe of de Big Spender? Ook andere, typisch Amerikaanse gerechten staan op het menu.

Beach Club, Bryggetorget 14, Oslo.

Muziekcaf├ęs

Muddy Waters
Als je de hele nacht door wilt halen, dan moet je in Oslo bij Muddy Waters zijn. Muddy Waters is een gezellig muziekcafé, dat de hele nacht open is. Als je geluk hebt, is er een liveoptreden van een bluesband.

Muddy Waters, Grensen 13, Oslo.

Ett Glass
Wie van acid jazz houdt, is bij Ett Glass aan het juiste adres. Dit muziekcafé telt twee etages en is in Oslo mateloos populair. Overigens kun je hier ook prima eten.

Ett Glass, Karl Johans Gate 33, Oslo.

Elm Street
Voor de echte rockfan is er Elm Street: het beste rockcafé in Oslo. Er zijn regelmatig liveoptredens van Noorse en internationale artiesten. De nadruk ligt op muziek uit de periode van 1950 tot het einde van de jaren negentig.

Elm Street, Dronningens Gate 32, Oslo.

Clubs

Nomaden Club
Hiphop en funk, reggae en dancehall maken de dienst uit bij de Nomaden Club. De Nomaden club is een kleine club met een al even kleine dansvloer en een bar in de hoek. Als je tijdens het dansen de moeite neemt om omhoog te kijken, zie je de schilderijen die aan het plafond zijn bevestigd. Door de week en op vrijdag- en zaterdagavond tot twaalf uur is de toegang gratis.

Nomaden Club, Bernt Ankers Gate 17, Oslo.

Oslo’s Smuget

Oslo’s Smuget is een van de grootste clubs in Oslo. Er zijn drie podia, zeven bars en er is ook een café-restaurantgedeelte. Hier treden zowel jonge talenten als gevestigde namen op, en de club is dan ook erg populair. Zeker in het weekend staan er lange rijen voor de deur.

Oslo’s Smuget, Rosenkrantz Gate 22, Oslo.