Betalen Napels

Meer over Betalen Napels

Net als in Nederland kun je in Italië met de euro betalen. Het is verstandig om wat contant geld mee te nemen, zodat je bij aankomst in Napels niet meteen op zoek hoeft naar een geldautomaat. Neem echter ook niet te veel contant geld mee, want er is in Napels veel straatcriminaliteit en het risico dat je geld gestolen wordt, is tamelijk groot.

Pinpas

Je kunt je pinpas in Italië bij de meeste geldautomaten gewoon gebruiken, net als in Nederland. Het zou niet moeilijk moeten zijn om in Napels een geldautomaat te vinden. Als je ernaar wilt vragen: een geldautomaat is in het Italiaans een ‘bancomat’.

Het is verstandig voordat je naar Napels gaat na te gaan, hoeveel geld je van je bank op één dag mag opnemen bij een buitenlandse geldautomaat. Verder staan sommige banken niet toe dat je op één dag vaker dan één keer bij een buitenlandse geldautomaat pint. Voorkom teleurstellingen en informeer bij je bank naar de voorwaarden.

In winkels en restaurants kun je in Italië meestal niet met een pinpas betalen. Het is dan ook verstandig om een creditcard of contant geld mee te nemen als je gaat shoppen, of als je uit eten gaat.

Pas op! Als je bankpas in Italië wordt gestolen, laat hem dan meteen blokkeren. In Italië hoef je niet altijd je pincode in te toetsen als je je pinpas gebruikt; vaak kun je volstaan met een handtekening op de bon. Een gestolen pas kan dan ook gemakkelijk worden gebruikt.

Creditcard

De creditcards van grote creditcardmaatschappijen als Visa, Mastercard, Diners Club en American Express zijn algemeen geaccepteerde betaalmiddelen in Italië. In Napels kun je bij de meeste restaurants, hotels, tankstations en grotere winkels met een creditcard betalen.

Je kunt je creditcard bij veel banken en geldautomaten gebruiken om geld op te nemen. Het is dan wel belangrijk dat je, voordat je naar Napels afreist, de pincode die bij je creditcard hoort uit je hoofd te leren.

Travellers cheques

Als je het geen prettig idee vindt om in Napels met veel contant geld of je bankpas over straat te gaan, kun je er ook voor kiezen om travellers cheques mee naar Italië te nemen. Travellers cheques kun je voor je op reis gaat kopen bij je eigen bank, of bij bijvoorbeeld het GWK of Thomas Cook. Bij de meeste banken in Napels kun je deze cheques inwisselen voor contant geld. Het voordeel van travellers cheques is dat ze doorgaans zijn verzekerd tegen diefstal en verlies.