Plattegrond Napels

Meer over Plattegrond Napels

Inleiding

Napels is een kleurrijke stad, die in vele wijken en buurten kan worden onderverdeeld, die allemaal een eigen karakter hebben. Officieel zijn er wel dertig verschillende buurten, maar hier bespreken we alleen de interessantste.

Centro Storico

Het historische centrum van Napels is niet alleen het oudste gedeelte van de stad, maar ook het meest hectische. Hier strijden onder andere scooters en straatverkopers voortdurend om de aandacht van de verblufte toerist. Ook ’s avonds is het hier een drukte van belang. Je vindt hier veel cafés en restaurants.

Het stratenplan van deze buurt volgt nog steeds de lijnen die al in de Griekse en de Romeinse tijd werden uitgezet. Het historische centrum van Napels staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Naast de Dom van Napels vind je in deze buurt nog talrijke andere, grote en kleine, bezienswaardigheden.

Borgo Marinaro

De Borgo Marinaro is de haven van Napels. Het havengebied geldt als de plaats waar de vissers iedere dag bijeenkomen na het binnenhalen van de vis, maar je vindt hier ook heel veel cafés en restaurants. Hier kun je, in de schaduw van het Castel dell'Ovo, genieten van het prachtige uitzicht over de baai.

Quartieri Spagnoli

In Nederland zie je ze allang niet meer, maar in Napels bestaan ze nog: straten waar alle ondernemers hetzelfde ambacht uitoefenen. Hier kun je de mensen nog aan het werk zien in hun werkplaatsen. In de buurt Quartieri Spagnoli vind je veel van dit soort gespecialiseerde winkeltjes.

Het Quartieri Spagnoli staat lokaal bekend als een gevaarlijke buurt en de thuisbasis van de Camorra. Maar hoewel de inwoners van Napels hier onderling nog wel eens een ruzie uitvechten waarbij doden en gewonden vallen, is deze buurt voor toeristen net zo veilig (als onveilig) als de rest van Napels.

Via Chiaia

De Via Chiaia is een historische straat in Napels. Je vindt hier een heleboel winkels, en de Via Chiaia is het middelpunt van een van de belangrijkste winkelgebieden van Napels. Wie wil shoppen, is hier aan het juiste adres: op de Via Chiaia vind je altijd iets van je gading.