Reisgidsen Napels

Meer over Reisgidsen Napels

Als je naar Napels wilt, kun je beschikken over verschillende handige reisgidsen. We hebben de belangrijkste Nederlandstalige gidsen voor je geselecteerd. De vermelde gidsen zijn te koop via www.dezwerver.nl of www.bol.com.

ANWB Extra - Napels en Pompei

De reisgids van de ANWB is niet groot, maar wel praktisch en verrassend overzichtelijk. In de gids vind je informatie over onder andere bezienswaardigheden, hotels, shoppen en uitgaan. Erg handig is de gedetailleerde kaart die in het boekje zit, en die je er makkelijk uit kunt halen.

ANWB extra - Napels en Pompei - ANWB 2006

National Geographic Reisgids - Napels en Zuid-Italië

De reisgidsen van National Geographic zijn de moeite van de aanschaf alleen al waard vanwege de foto’s. Zoals je van een gids waar ‘National Geographic’ op staat mag verwachten, bevat de gids ook uitgebreide informatie over de cultuur en de natuur van Napels en Pompei. In deze reisgids staat ook veel praktische informatie.

National Geographic Reisgids - Napels en Zuid-Italië, Kosmos 2007.

Capitool Reisgidsen - Napels met Pompeji & de Amalfi-kust


De reisgidsen van Capitool zijn handig en overzichtelijk. In de gids over Napels vind je informatie over de geschiedenis van Napels, accommodaties, restaurants, winkelen en nog veel meer. Deze gids valt op door het grote aantal illustraties. Handig is ook het lijstje met algemene uitdrukkingen.

Capitool Reisgidsen - Napels met Pompeji & de Amalfi-kust, Capitool 2005.

Merian Live - Golf van Napels

Deze reisgids van Merian is compact en goedkoop. Hoewel het een klein gidsje is, staat het boordevol informatie. In dit gidsje lees je alles over onder andere de taal, eten en drinken en festivals in Napels. Verder bevat het boekje veel foto’s en een uitklapbare kaart.

Merian Live - Golf van Napels, Deltas 2002.

Marco Polo - Napels en Pompeji - Amalfi-kust/Capri


De gids van Marco Polo is ideaal als eerste kennismaking met Napels en omgeving. In deze gids lees je over de geschiedenis en over de gewoontes en gebruiken van de streek. Ook informatie over bezienswaardigheden, restaurants en hotels en musea ontbreekt niet. Handig zijn de tips en de plattegrond van Napels.

Marco Polo - Napels en Pompeji - Amalfi-kust/Capri, Van Reemst 2007.

Dominicus Napels

Deze reisgids is anders dan de meeste andere. Het boekje wijst je de mooiste wijken in Napels. Je krijgt veel informatie over het uitgaansleven in Napels, over winkelen, en over eten en drinken in de stad. Ook doet het boek suggesties voor leuke activiteiten. Er is bovendien een hoofdstuk waarin je een reis door de tijd maakt.

Dominicus Napels, Gottmer Uitgevers Groep 2005.

Citywijzer Napels

Deze reisgids van uitgeverij Unieboek laat zien dat Napels een stad van tegenstellingen is. De bezienswaardigheden worden per wijk beschreven. Verder staat er in de gids informatie over archeologische opgravingen in de omgeving. Handig zijn de duidelijke plattegronden van de stadsdelen.

Citywijzer Napels, Unieboek 2001.